Linagard (© Reuters)
Linagard (© Reuters)

Bolje kod Mojesa nego kod Solskjera: Džesi Lingard ide u Vest Hem

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 13:15

Prethodno, Čekićari moraju da kupe jednog igrača

Došlo je vreme da Džesi Lingard napusti Mančester junajted. Makar privremeno. Krilni vezista Crvenih đavola će do kraja sezone igrati za Vest Hem, uveravaju ozbiljni mediji na Ostrvu.

Zasad nema informacija da li je u pitanju „suva“ pozajmica ili će klub iz Londona proslediti na Old Traford novac za 28-godišnjeg fudbalera, ali se očekuje da posao bude završen u narednih pet dana, do kad traje prelazni rok u Engleskoj.

Izabrane vesti

Vest Hem nije jedini, ali je najveći kandidat za potpis Lingarda. Javili su se davljenici Šefild junajted i Vest Bromvič Albion, da bi sam fudbaler izabrao da gradi karijeru u stabilnoj sredini, s obzirom da su Čekićari sigurni u gornjoj polovini tabele. U prethodnih nekoliko prelaznih rokova Lingarda su, između ostalih, želeli na pozajmicu Zenit, Real Sosijedad, Milan, Inter, Monako, zvao ga je i sam Vest Hem letos, a dobiće, izgleda ove zime.

Na taj način će se obnoviti saradnja Dejvida Mojesa i Džesija Lingarda. Doduše, ne baš plodonosna, pošto zvanični podaci kazuju da fudbaler nije odigrao nijedan jedini meč za Mančester dok je Škot sedeo na klupi Junanjteda. S druge strane, nekad redovno, nekad sporadično bio je na terenu pod palicom Luja van GalaŽozea Murinja i Olea Gunara Solskjera. Norvežanin mu je ove sezone dao šansu samo na kup mečevima (dvaput u Liga kupu, jednom u FA kupu), dok je u Premijer ligi za 18 kola tek četiri puta dobacio do klupe. U igru nije ulazio.

Potrebni su mu minuti i trebalo bi da ih dobije na Olimpijskom stadionu u Londonu. Prethodno, Vest Hem mora da kupi jednog od dvojice igrača angažovanih na pozajmice iz engleskih klubova. Početkom oktobra doveo je Saida Benramu iz Brentforda i Krega Dosona iz Votforda čime je ispunio kvotu koju propisuje FS Engleske i da bi otvorio prostor za novu pozajmicu potrebno je da trajno angažuje alžirkso krilo ili engleskog štopera.


tagovi

Džesi Lingard

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara