ŠEF RUSKOG FONDA ZA DIREKTNE INVESTICIJE: Očekujemo da će ruska vakcina protiv korone biti registrovana u još 25 zemalja
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

borba protiv korone

ŠEF RUSKOG FONDA ZA DIREKTNE INVESTICIJE: Očekujemo da će ruska vakcina protiv korone biti registrovana u još 25 zemalja

Planeta -

Šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev očekuje da će ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) biti registrovana u još više od 25 zemalja.

„Naša vakcina 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) do sada je registrovana u 14 zemalja, a u naredne dve sedmice očekujemo registraciju u još više od 25 zemalja“, rekao je Dmitrijev na zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji se održava virtuelno.

Prema njegovim rečima, neke od zemalja u kojima se registracija vakcine očekuje su Meksiko, Paragvaj i Pakistan.

Dmitrijev je istakao da je Fond sarađivao sa svakom zemljom pojedinačno i da je uspostavio veliki broj međunarodnih partnerstava za proizvodnju vakcina.

Podsetimo, ranije je Ruski fond za direktne investicije potpisao sporazum sa vodećim turskim farmaceutskim proizvođačem za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“ u Turskoj i započeo proces prenosa tehnologije.

Vakcina „Sputnjik Ve“ je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi adenovirusnih vektora čoveka i već je dobila odobrenje za primenu u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Mađarskoj, Srbiji, Boliviji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju i Turkmenistanu.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track