Foto: MN Press
Foto: MN Press

Janković ide u Legiju iz Varšave, pomogle lepe reči Miroslava Radovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 09:45

Bivši fudbaler Partizana zaigraće u Poljskoj, piše Legia.net

Dugo je Marko Janković želeo da promeni klub, prvo je postojala manja otkupna klauzula u Spalu, da bi na kraju uspeo da raskine ugovor i postane slobodan igrač. Kao takvom mu je bilo lakše da nađe klub, a kako javljaju poljski mediji, poput Sport.onet.pl, pozivajući se na sajt Legia.netJanković će postati novi igrač Legije iz Varšave.

Na taj način klub iz glavnog grada Poljske počeo je da se pojačava ove zime, a Janković bi, ako se sve realizuje, trebalo da bude prvo pojačanje Legije u ovom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Legia.net ističe da je Jankovića Legiji pohvalio i legendarni Miroslav Radović, pre oko mesec dana, dok je Janković još bio igrač Spala. Posle raskida ugovora sa italijanskom ekipom, pregovori Jankovića i Legije su se ubrzali. Inače, Janković će u Legiji imati društvo bivšeg igrača Crvene zvezde, i saigrača u reprezentaciji, Marka Vešovića.

Janković bi krajem ove sedmice trebalo da ode na medicinske preglede. I ako sve bude kako treba, potpisaće ugovor sa Legijom, piše Legia.net.

Inače, do sada se Legija samo "rešavala" igrača. Ugovore su raskinuli Vilijam Rami i Vamara Sanogo, a ugovor o produžetku saradnje nije ponuđen Domagoju Antoliću. Hoze Kante i Luis Roka traže nove klubove. A sada je došlo vreme i za pojačanja. I izgleda da će Janković biti prvo.

Poljski mediji ističu da je Jankovićev najbolji period karijere bio dok je igrao za Partizan, te da je takvim igrama izborio transfer u SPAL. Tada je italijanski tim morao da plati 1.800.000 evra, a sada Legija dobija Jankovića za džabe.

Janković je prilikom odlaska u Spal potpisao ugovor do leta 2022. godine za platu od 500.000 evra po sezoni. Ipak, nije se proslavio u SPAL-u. Pa je bilo jasno da je vreme za promenu sredine.

Za prvih godinu dana je odigrao devet mečeva u Seriji A i nije postigao nijedan gol, pa je prošle zime prosleđen na pozajmicu u drugoligaša Krotone. Tamo je odigrao sedam utakmica u polusezoni, ali ga Kalabrezi nisu otkupili kada su izborili plasman u Seriju A.

Sada deluje da je došao trenutak za novi izazov. Vrlo je blizu potpisa za varšavsku Legiju.


tagovi

Marko JankovićLegija VaršavaZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara