0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

AKO IMATE PROBLEM, POZOVITE SKOLARIJA: Legendarni Brazilac obezbedio opstanak, a onda napustio klub!

Objavljeno: 26.01.21 u 09:45

Došao je u veoma lošem trenutku, a onda napravio sjajne rezultate i sačuvao ugled kluba!

Čuveni trener Luiz Felipe Skolari, u oktobru mesecu prošle godine, preuzeo je ekipu Kruzeira. Brazilski tim je prvi put u istoriji ispao u drugu ligu! Da stvar bude još gora, Skolari je u klub stigao kada je ispadanje u treći rang bilo veoma blizu.

Uprava kluba je brzo reagovala, a nekadašnji selektor Brazila je prihvatio još jedan izazov. Skolari je bio svestan da preuzima veliku odgovornost, ali je demantovao sve koji su sumnjali u njegove metode.

Nakon samo nekoliko meseci, Kruzeiro je obezbedio opstanak! U jednom trenutku je kreirana serija od sedam mečeva bez poraza! Felipe je ekipu predvodio na 21 utakmici i za to vreme je ostvario učinak od devet pobeda, osam remija i četiri poraza.

PROČITAJTE JOŠ: DENVER SLAVIO U DALASU: Porter i Jokić predvodili tim to trijumfa! (VIDEO)

Trener je odlučio da nakon odlično obavljene misije napusti ekipu. Klub se srdačno zahvalio!

Kruzeiro je zahvalan, prepoznao je sav trud i Felipeovu posvećenost klubu u ovom važnom trenutku. Želimo svu sreću treneru svetskog šampiona i njegovom štabu – piše u saopštenju kluba.

Skolari je u karijeri predvodio tri različite reprezentacije i 16 klubova. Na klupi Brazila je sedeo u dva mandata. Na šampionatu sveta 2002. godine uspeo je da podigne pehar sa svojom reprezentacijom! Trenirao je Čelsi, Palmeiras, Gremio…. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter