Nikola Rađen (© Star sport)
Nikola Rađen (© Star sport)

Japanac u Zvezdi, potpisuje i Rađen

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.01.21. | 08:58

Čim se uplati obeštećenje AEK-u

Sve ukazuje da će vaterpolo klub Crvena zvezda drastično jači ući u nastavak sezone. Crveno-beli su već doveli jedno, a na dobrom putu su da angažuju i drugo pojačanje čime bi pokazali da ih zanima visok plasman u regionalnoj Triglav ligi.

Novi član Zvezde je Jusuke Šimicu. U pitanju je 32-godišnji Japanac, što je samo po sebi egzotično pojačanje, jer Azijati i nisu baš poznati kao uspešni vaterpolisti. Doduše, Šimicu u biografiji ima učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, bronzanu medalju 2010. i srebrnu 2014. na Azijskim igrama, dvaput je bio učesnik svetskih prvenstava (Budimpešta 2017, Guangdžo 2019), jednom Svetskog kupa (Berlin 2018), a već je bio u Beogradu, pošto je 2019. dolazio sa Japancima na završni turnir Svetske lige.

Izabrane vesti

Šimicu je u Evropi nekoliko sezona bio član mađarskog Honveda, a prema objašnjenju Sportskog žurnala, u kapici crveno-belih bi trebalo da rastereti prvog centra Miloša Vukićevića.

Taj posao je završen, Crvena zvezda se nada još jednom. Zvučnijem. Pred povratkom se nalazi Nikola Rađen, proslavljeni srpski reprezentativac, trenutno pod ugovorom sa AEK-om. Žurnal dodaje da pregovori teku u povoljnom smeru i da će Rađen potpisati ugovor onog trenutka kad Beograđani uplate Grcima novac na ime obeštećenja.

Rađen je tokom karijere igrao za Vojvodinu, Partizan, Olimpijakos, Oradeu, Dinamo iz Moskve, a ovo će mu biti treći mandat u Zvezdi. Sa reprezentacijmom je osvojio 17 medalja na najvećim takmičenjima.


tagovi

Nikola RađenVK Crvena zvezdavaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara