©Reuters
©Reuters

Red Bulov Bragantino je poleteo visoko, može li da iznenadi i Musketare?

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.01.21. | 23:27

Oba tima su u dobroj formi pred duel u 32. kolu brazilske Serije A

Bliži se kraju sezone u Brazilu, zavesu na 32. kolo spustiće fudbaleri Korintijansa i Red Bul Bragantina (00.00). Musketari su daleko od borbe za titulu, ali još imaju šanse da se dokopaju mesta koja vode u kvalifikacije za Kopa Libertadores. Sa druge strane Bragantino je posle serije odličnih rezultata ušuškan u sredini tabele i potpuno rasterećen dočekuje gostovanje na Neo Kimika Areni.

Korintijans je u jednom trenutku ove sezone bio zabrinut čak i za opstanak u eliti, ali je dolazak Vagnera Mansinija na klupu ekipe sve promenio. Od kako je seo na klupu Musketara sredinom oktobra, sastav iz Sao Paula je pretrpeo svega četiri poraza na 17 mečeva, u poslednjnih šest utakmica Korintijans je upisao pet pobeda i jedan neuspeh. Protiv Fluminensea je 14. januara upisana i najveća pobeda u istoriji duela sa Fluzaom (5:0), u impresivnom maniru. Usledilo je prizemljenje protiv Palmeirasa (0:4), ali se Mansinijeva ekipa oporavila i u minulom kolu lako dobila Sport Resife (3:0). Glavni adut Mansinijeve ekipe je odbrana, koja izgleda sve bolje, predvođena bivšim brazilskim reprezentativcem Fagnerom. U zadnjoj liniji je i doskorašnji igrač Monaka Žemerson, na golu stoji kapiten Kasio, koji je u jednom delu karijere stajao i na golu reprezentacije.

Izabrane vesti

Bragantino nastavlja svoj uspon od dolaska Red Bula, već u prvoj sezoni pod vođstvom multinacionalne kompanije austrijskog biznismena Ditera Matešica izboren je plasman u elitu. Ove godine su često remizirali, pa su poneli i naziv "Kraljevi remija" (11), ali su u poslednje vreme značajno popravili formu i uzeli nekoliko velikih skalpova. Najpre su šokirali Sao Paulo (4:2), potom su otkinuli bod i Atletiko Mineiru, da bi u minula dva kola bili bolji od Seare i Vaska. Na pomenuta četiri duela fudbaleri Red Bula postigli su 12 pogodaka, ali su i primili šest.

Prethodni put sastali su se u oktobru, dok još Mansini nije seo na klupu Korintijansa, duel u Bragansa Paulisti okončan je bez golova.


Mansini je u prethodnom kolu doživeo peh, defanzivac Žemerson se povredio i najverovatnije neće igrati do kraja sezone. Dobra vest za Korintijans je povratak veziste Gabrijela posle suspenzije, kao i defanzivca Žila, ali i Otera, koji se oporavio od korona virusa. Van stroja su i Gustavo Mantuan, Danilo Avelar, Ruan Oliveira, Leo Santos i Lukas Piton.

Sa druge strane trener Maurisio Barbijeri će morati da napravi dve promene u odnosi na tim koji je razbio Vasko (4:1) u minulom kolu. Fabrisio Bruno je dobio pozitivne rezultate testa na Kovid-19, u prvoj postavi će ga odmeniti Liger, dok se u startnih 11 vraća i vezista Rajler, koji je odradio suspenziju. Od virusa korona oporavili su se i Alerando, Luan Kandido i Julijan Koreja, ali i dalje nisu u konkurenciji za tim. Van stroja je i Lukas Evanđelista, zbog otoka u desnoj natoklenici.

Korintijans na pet poslednjih mečeva kod kuće ne zna za poraz, vezao je četiri trijumfa na svom stadionu, pa je favorit da večeras upiše i peti. Bragantino se nada novom iznenađenju, predvođen sjajnim Klaudinjom (na slici) - 23-godišnji Brazilac je treći strelac lige sa 15 golova i nema sumnje da će zahvaljujući Red Bulu ubrzo karijeru nastaviti na Starom kontinentu.

BRAZIL, SERIJA A - 32. KOLO

Utorak

00.00: (2,50) Korintijans (3,25) Bragantino (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilBragantinoKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara