Saradnja Srbije i Mađarske u zaštiti ratnih vojnih memorijala

Obezbeđivanje zaštite ratnih vojnih memorijala biće fokus saradnje Srbije i Mađarske u narednom periodu, rečeno je na sastanku ministarke za rad, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević i ambasadora Mađarske u Srbiji Atile Pintera.
Srbija i Mađarska su potpisale Izjavu o namerama i saradnji u oblasti održavanja ratnih grobova sa Ministarstvom odbrane Mađarske što svedoči o interesovanju obe zemlje za unapređenje saradnje na tom polju, rekla je Kisić Tepavčević.
 
Prema njenim rečima, Srbija je zahvalna Mađarskoj na pomoći koju joj je uputila u vidu značajnih medicinskih sredstava tokom pandemije korona virusa, kao i na kontinuiranoj podršci koju nam pruža u procesu evrointegracija.
 
Ambasador Pinter rekao je da su odnosi Srbije i Mađarske na visokom nivou, kao i da uvek postoji dodatnog prostora za unapređenje, te da će u narednom periodu upravo cilj saradnje biti na obezbeđivanju bolje zaštite ratnih vojnih memorijala u obe zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija