Za dobijanje vakcine obavezno je da donesete ovaj papir i odgovorite na nekoliko pitanja

U Srbiji je do sada vakcinisano 218.000 građana, a vakcinu protiv koronavirusa juče je primilo 43.000 ljudi. Danas je na imunizaciju pozvano još 25.000 ljudi koji su se prijavili preko elektronske uprave ili preko kol-centara. Samo u Beogradu je juče vakcinisano 9.600 građana, što je i neki okvirni broj koji je planiran za svaki dan, a svaki prijavljeni građanin će morati da odgovori na nekoliko pitanja, bilo usmeno, bilo pismeno, nakon što dobije termin vakcinacije.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

15:21

Za dobijanje vakcine obavezno je da donesete ovaj papir i odgovorite na nekoliko pitanja
Foto: shutterstock, Rido

Naime, građani koji se prijave putem eUprave na imejl adresu koju su ostavili prilikom prijave dobijaju tačan datum i vreme vakcinacije, ali i obaveštenje da popune upitnik koji su dužni da sa sobom ponesu na dan imunizacije.

Upitnik koji treba da popune je Saglasnost za sprovođenje preporučene imunizacije, a u njega treba uneti: podatke o državljanstvu, broj pasoša (za strane državljane), ime i prezime, pol, datum i mesto rođenja, brojeve telefona, ali i zanimanje i radni status zaposlenog, kao i to da li je korisnik ustanove socijalne zaštite. Nakon tih podataka treba da popuni da li je saglasan sa sprovođenjem imunizacije i da ga je lekar upoznao sa prednostima imunizacije.
Foto: Printskrin
U nastavku upitnika je Evidencija o vakcinaciji protiv kovida 19 koju popunjava zdravstveni radnik i ovaj deo lista ostaje pacijentu kao deo medicinske dokumentacije.

Prilikom dolaska na vakcinaciju treba da pokažu i QR kôd koji im je poslat.

Inače, za vakcinaciju se do jutros preko elektronske uprave ili kol-centara prijavilo 578.330 građana.

Na punktovima u Srbiji vakcinisani su i pozivani, ali i oni građani koji su bez poziva došli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: