Mesut Ozil na lekarskim pregledima (©Reuters)
Mesut Ozil na lekarskim pregledima (©Reuters)

Detalji Ozilovog transfera dostupni javnosti: Bez plate do kraja sezone, bonus za potpis 550.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 15:02

Poznata i visina Ozilove plate, Arsenalu potencijalno 1.750.000 evra

Završila se i ta saga, Mesut Ozil je od nedelje po podne zvanično novi fudbaler Fenerbahčea čime je stavljena tačka i na boravak u Arsenalu posle sedam i po godina.

Čovek koji je postao simbol Arsenalove nemoći ispunio je dečački san i potpisao za Fenerbahče gde bi trebalo da bude ne samo prva zvezda tima, već i neko ko će pokušati da usmeri današnju omladinu u Turskoj na put sporta i zdravog života, kako je to nedavno objasnio klupski direktor i legenda Emre Belozolu.

Izabrane vesti

Dosta se spekulisalo ovih dana oko detalja Ozilovog transfera u Fenerbahče i po kojoj formuli će biti obavljen ceo posao, a praktično sve pojedinosti objavljene su na agenciji Javne platforme za oglašavanje države Turske. Podaci su zvanični i potvrđeni u skladu sa tamošnjim zakonskim normama, a isti se drastično razlikuju od onoga što se najavljivalo u poslednje vreme.

Verovatno najveće iznenađenje je da Mesut Ozil neće da zaradi ni evrocent do kraja tekuće sezone! Umesto toga on je na ime bonusa za potpis dobio 550.000 evra, što je skoro deset puta manje od najavljivanih 5.000.000 evra.

Počev od sledećeg leta iliti sezone 2021/22 Ozil će imati garantovani trogodišnji ugovor zarađivaće 3.000.000 evra po sezoni. Što se saradnje sa Arsenalom tiče, Fenerbahče neće platiti ništa za obeštećenje, ali je dogovoren bonus u visini od maksimalno 1.750.000 evra na ime Ozilovih nastupa u narednom periodu.

Dakle, Ozil će u Fenerbahčeu pokupiti platu od 9.000.000 evra za ceo boravak, plus još 550.000 evra odmah. Još se ne zna kada će na teren, s obzirom da od jula nije igrao takmičarski fudbal i da je samo trenirao sa ekipom pošto nije bio prijavljen ni za jedno takmičenje. Verovatno je i zato dogovoreno da ne dobije nikakvu platu dok se ova sezona ne završi.

Kako bi bilo dobro kada bismo ovakve informacije mogli da dobijemo ovde, zar ne?



tagovi

Mesut OzilZimski prelazni rok 2021FenerbahčeArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara