Specijalna kolekcija sabranih dela legendarne niške rok grupe Kerber nalazi se na novoj licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija Niš. U ponudi je sedam kompakt diskova, u izdanju PGP RTS. Izuzetni hitovi koji su obeležili karijeru Kerbera, sakupljeni na jednom mestu, sa potpisima svih članova benda dostupni su na licitaciji sve do 29. januara u 12h, na Fb stranici Lokalne fondacije Niš. Početna cena je 5.000 dinara.

Jedna od najznačajnijih rok grupa na prostorima bivše Jugoslavije nastala je 1981. godine u Nišu. Ove godine se obeležava punih 40 godina njihovog rada. Veliki uspon benda na muzičkoj sceni započeo je 1983. godine kada su pobedili na popularnom rok festivalu „Omladina“ u Subotici i snimili album „Nebo je malo za sve“.

na licitaciji
Foto – Lokalna fondacija Niš

“Dobro poznati hitovi kao što su Mezimac, Ratne igre, Bolje da sam druge ljubio, Kad ljubav izda, Hajde da se volimo, Između jave i sna – i danas mnogima spadaju u red omiljenih pesama i vrlo rado se slušaju. Grupa Kerber je postala prepoznatljiva kao jedan od simbola Niša i ostaće zapisana kao važan deo istorije grada. Pozivamo sve ljubitelje Kerbera, rokenrola i ljude koji žele da pomognu razvoju Niša, da licitiraju na fb stranici Lokalne fondacije Niš.”

Ovo je četvrta licitacija u nizu koju realizuje Lokalna fondacija Niš. Krajem 2020. godine je potpisani dres čuvenog fudbalera Radničkog iz Niša Saše Cakija Stojanovića prodat za 12.000 dinara. Knjiga „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ iz lične kolekcije pisca Dejana Stojiljkovića za 17.000 dinara. Na prvoj licitaciji u 2021. godini našle su se tri umetničke slike Aleksandra i Ivana Blatnika.

na licitaciji
Foto – Lokalna fondacija Niš

“Kupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori, a na taj način pomažu svom komšiluku, gradu, prijateljima, u misiji da svi zajedno gradimo lepši i prosperitetniji Niš! Informacije o svim donacijama i budućim realizovanim aktivnostima biće dostupne na našem sajtu www.fondacijanis.rs.”

Lokalna fondacija Niš uskoro će raspisati prvi konkurs, na kom će podržati prvih šest inicijativa građana, iz oblasti kulture, umetnosti, sporta, neformalnog obrazovanja i uređenja grada.

Slike Ivana i Aleksandra Blatnika prodate za 35.000 dinara

Nakon nedelju dana nadmetanja na Fb stranici fondacije, najbolju ponudu u iznosu od 35.000 dinara, za tri slike iz bogatog umetničkog stvaralaštva porodice Blatnik, dao je Ivan Cvetanović.

Poznati niški umetnik Ivan Blatnik namenio je za ovu priliku dve svoje umetničke slike (dva klovna) i jedan rad svog oca, legendarnog Aleksandra Blatnika, koji je naslikao Čarlija Čaplina. Ivan Blatnik je, nakon završene licitacije, slike zvanično predao gospođi Nadi, majci Ivana Cvetanovića.

Licitacija je bila neizvesna do samog kraja, a ponuda Ivana Cvetanovića stigla je 10-tak minuta pre zvaničnog zatvaranja nadmetanja.

na licitaciji
Foto – Lokalna fondacija Niš