Gradovi

Za sufinansiranje projekata u tri opštine 44.136 KM

Za sufinansiranje projekata u tri opštine 44.136 KM
Foto: N.N. | Za sufinansiranje projekata u tri opštine 44.136 KM

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić potpisala je danas sa predstavnicima opština Novo Goražde, Lopare i Jezero ugovore o sufinansiranju projekata u ovim jedinicama lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 44.136 KM.

Opštini Novo Goražde za projekat "Stvaranje prihoda i radnih mjesta kroz projektnu aktivnost - plastenička proizvodnja povrća 2020-2021. godine" pripalo je 11.715 KM, Loparama 20.000 KM za projekat "JEP /YEP/ inkubator poslovnih ideja na području opštine Lopare", a za Jezero je izdvojeno 12.422 KM za izvođenje radova na izgradnji fiskulturne sale.

Jujićeva je rekla da je ovo još jedan vid pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama i da je u pitanju druga tranša isplate ovoj kategoriji opština.

"Podsjećam da je u prošloj godini, na ime sufinansiranja projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština, izdvojeno ukupno 240.237 KM. Prva tranša u iznosu od 166.101 KM isplaćena je u novembru za šest jedinica lokalne samouprave", navela je Jujićeva.

Ona je rekla da će sa predstavnicima opštine Vlasenica ugovor u vrijednosti od 30.000 KM naknadno biti potpisan, te da će sa iznosom današnjih ugovora ukupno za drugu tranšu biti 74.136 KM, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Jujićeva je naglasila da u toku ove godine očekuju veći broj zahtjeva, te apelovala da nerazvijene i izrazito nerazvijene jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj apliciraju za sufinansiranje projekata.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić rekla je da su ovakvi pozivi od velikog značaja za razvoj malih opština kao što je ova.

"Mi smo od Srbije dobili sredstva za izgradnju fiskulturne sale u iznosu od 200.000 evra, dok je udio opštine Jezero 27.000 KM i bez pomoći Ministarstva uprave i lokalne samouprave teško bismo sami izdvojili taj iznos", pojansila je Ružičićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije