Aleksandar Kokorin (©Reuters)
Aleksandar Kokorin (©Reuters)

Gotovo: Loši dečko Kokorin pristao na smanjenje plate od 2.500.000 evra da bi zaigrao za Fjorentinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 14:03

Ruski napadač stigao na Artemio Franki

Jeste Darko Lazović velika želja Čezarea Prandelija, ali taj posao moraće da sačeka neko drugo vreme za realizaciju, jer sada je sav fokus na transferu Aleksandra Kokorina!

Transfer još nije ozvaničen, ali kao da jeste pošto je Kokorin stigao na Artemio Franki da odradi lekarske preglede i završi transfer iz moskovskog Spartaka. On se već oglasio na klupskim zvaničnim nalozima i u kratkoj poruci samo poručio "Forza Viola" i sada se samo čeka zvanično saopštenje kluba.

Izabrane vesti

Prema sadašnjim informacijama Fjorentina će Spartaku za ovaj transfer platiti 4.000.000 evra fiksno i još oko 500.000 evra u bonusima. Kokorinu će ovo biti prvi izlazak iz Rusije, odnosno prvi put će zaigrati za klub u inostranstvu. Kako javljaju pouzdani italijanski mediji ruski reprezentativac pristao je čak na smanjenje plate od 2.500.000 evra koliko dobija u Spartaku kako bi potpisao za Violu. Iako se ne zna tačno koliko će zarađivati, moguće je da će plaćeniji od njega biti možda samo Frank Riberi sa 4.000.000 evra godišnje, a da će biti negde u rangu Hosea Kaljehona koji dobija 2.200.000 evra po sezoni.

Kokorin je poznat kao loš dečko ruskog fudbala. On je zajedno sa tadašnjim vezistom Krasnodara, sada Rostova Pavelom Mamajevim uhapšen oktobra 2018. zbog napada na jednog ruskog državnog zvaničnika u restoranu. Kako se pisalo, Kokorin ga je stolicom udario po glavi i pritom koristio rasističke uvrede. Kokorina i Mamajeva su u zlodelu snimile kamere u restoranu. Satima pre tog incidenta dvojica ruskih fudbalera bili su učesnici saobraćajne nezgode u kojoj je jedan TV prezenter zadobio teže povrede nosa, lica, potres mozga i modrice. Kokorin je ostao u zatvoru sve do početka suđenja u aprilu 2019. U maju iste godine je osuđen na godinu i po dana zatvora. S obzirom da je vreme pre suđenja takođe proveo iza rešetaka dobio je uslovnu slobodu 17. septembra prošle godine.

Od avgusta prošle godine je član Spartaka u kome je odigrao 10 utakmica u svim takmičenjima i skupio po dva gola i asistencije.



tagovi

Aleksandar KokorinZimski prelazni rok 2021FjorentinaSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara