25. januar  2021. 12.33  | Izvor: Tanjug

"Čekajući varvare" sa Džoni Depom među kandidatima za Oskara (VIDEO)

BEOGRAD -

Filmsko ostvarenje "Čekajući varvare", čiju produkciju potpisuje Iervolino Entertainment, osnivač kompanije Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji, uvršten je među favorite za osvajanje Oskara u ukupno pet kategorija, prema američkom magazinu Variety, a saopštili su producenti.

video icon

Prestižni magazin, koji uživa veliki ugled u svetu filma, procenjuje da bi "Čekajući varvare" mogao da dobije Oskara za najbolji adaptirani scenario (Džon Maksvel Kuci), najboljeg glumca (Mark Rajlans), najbolji kostim (Karlo Pođoli), najbolju scenografiju (Domeniko Sika - dizajn produkcije; Krispijan Salis - dizajn produkcije i seta) i najbolju fotografiju (Kris Menges).

"Varvari su bili projekat koji smo svi dugo priželjkivali, sa izvrsnim režiserom i glumačkom postavom, a činjenica da je prepoznat kao jedan od mogućih kandidata za Oskara dodatna je potvrda uspešnosti našeg biznis modela. Ovaj model podrazumeva da je ekipa sastavljena u potpunosti od italijanskih profesionalaca u stanju da pravi filmove koji stoje rame uz rame sa holivudskim blokbasterima", rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač kompanije Iervolino Entertainment.

Magazin Variety , svake godine sastavlja listu svojih favorita, a Variety zvanično priznanje filmu "Čekajući varvare" odala je i popularna web stranica IMDb , jedna od najrelevatnijih kada su u pitanju informacije o svetskoj kinematografiji, uvrstivši ga takođe na listu potencijalnih kandidata za predstojećeg Oskara.

Film "Čekajući varvare" rađen je po istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario, dok režiju potpisuje proslavljeni kolumbijski reditelj Siro Gera, u svom prvom ostvarenju na engleskom jeziku.

Glavne uloge poverene su glumcima Džoniju Depu, Robertu Patinsonu i Oskarovcu Marku Rajlansu, a zapažene uloge ostvarile su i Gana Bajaršajkan i Greta Skaki.

Tagovi