Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 25. 1. 2021.

| Društvo

Niš prvi u Srbiji po broju vakcinisanih, 15.000 građana do sada primilo vakcinu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
vakkcinacija
Najveći procenat vakcinisanih u Nišu; foto: Dom zdravlja Niš

Od početka vakcinacije do danas 15.000 građana vakcinisano je protiv kovida u Nišu, a nadležni ističu da je to najveći broj imunizovanih u Srbiji. Iz Doma zdravlja poručuju da sutra počinje revakcinacija zdravstvenih radnika Fajzerovom vakcinom i da ima dovoljno doza.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je jutros rekao da je 4,2 % vakcinisanih Nišlija i da je to najveći procenat vakcinisanih ljudi u Srbiji, a da potom slede Kikinda i Kruševac.

Rekao je i da će država pokušati da dobije još vakcina, jer je potrebno da između milion i po do dva miliona bude vakcinisano da bi stvorili kolektivni imunitet.

Da Niš jeste prvi po broju vakcinisanih do sada potvrđuje i pomoćnica direktora Doma zdravlja Niš Danijela Nešić.

Ukupno je u ovom trenutku vakcinisano 15.000 građana od početka vakcinacije do sada. Jesmo prvi, u trenutku kad su merili i kada je bilo 11.000 vakcinisanih bili smo prvi na listi za celu Srbiju - navodi Nešićeva.

RTS prenosi da je u Srbiji ukupno vakcinisano 218.000 građana, a da se zvanično prijavilo 578.330 preko e-uprave ili kol centara.

Nešićeva ističe i da sutra počinje revakcinacija zdravstvenih radnika, prvo u Kliničkom centru Niš, jer su oni primili prvu dozu pre 20 dana.

Ne stiže odmah 1.841 doza, stiže po rasporedu po danima i nemamo problema, obezbeđeno je dovoljno za sve koji treba da se revakcinišu - navodi Nešićeva.

Ukoliko bude više doza od onih koje su neophodne za revakcinu, onda će Fajzerovu vakcinu moći da prime oni koji su se za nju prijavili, jer je trenutno dostupna samo kineska.

Podsetimo, u Nišu je otvoreno 7 punktova za vakcinaciju građana protiv kovida, a iz Doma zdravlja Niš su primali i one koji su se zvanično prijavili, ali i one koji su došli do punkta u želji da se vakcinišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KL/•KER

    21:39 // 27. 1. 2021.

    Jos uvek ne bih da se vakcinisem, ali podrzavam ljude koji to zele. Svako ima pravo na izbor...

  • ***

    16:43 // 25. 1. 2021.

    Ljudi,ko god nece - ne mora da se vakcinise.Cemu ovakvi komentari ? Ne morate ni decu da vakcinisete od zaraznih bolesti. Svi mi citamo i ZA i PROTIV. Svako odlucuje o sebi i svom zivotu.

  • Bata Petrović, dipl.kokoškar

    14:27 // 25. 1. 2021.

    Navali narode, još malo
    pa nestalo.
    Neznanje je resurs koji je najveća nagrada i najveća sigurnost za svakog diktatora.I diktator ga
    svakodnevno oberučke koristi čim se pojavi na ekranu.
    I obenoške kada lično ide na aerodrom da zaduži i primi isporuku vakcine od svog brata Sia.I tako če biti SVE dok jedmoga dana sin Danilo ne preuzme vlast od ostarelog oca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: