Dostupni linkovi

Predrag Marić, član Kriznog štaba Srbije preminuo od COVID-19


Ilustrativna fotografija, Beograd 19. mart 2020.
Ilustrativna fotografija, Beograd 19. mart 2020.

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić preminuo je od posledica COVID-19, prenosi Radio Televizija Srbije (RTS). Bio je i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Predragu Mariću korona virus je potvrđen krajem decembra i posle blagih prvih simptoma njegovo stanje se pogoršalo tokom januara.

Radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije zasnovao je 1990. godine, u tadašnjoj Upravi za protivpožarnu i preventivnotehničku zaštitu. Tokom 2003. godine, raspoređen je na radno mesto načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor u tadašnjoj Upravi protivpožarne policije.

Od 2004. godine raspoređen je na radno mesto zamenika načelnika Uprave protivpožarne policije, a od 2005. na mesto načelnika Uprave protivpožarne policije.

Na radno mesto savetnika ministra unutrašnjih poslova raspoređen je 2006. godine, a 2007. godine imenovan je za pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije.

Na sednici Vlade 8. marta 2012. godine, mandat mu je produžen na dodatnih pet godina.

Odlikovan je ordenom Nacionalnog reda za posebne zasluge u rangu viteza francuske države za poseban doprinos prilikom izgradnje sistema zaštite i spasavanja i samog Sektora za vanredne situacije.

Ukazom predsednika Srbije za svoju predanost radu odlikovan je zlatnom medaljom za revnosnu službu 2011. godine.

Predrag Marić u široj javnosti ostaće upamćen i po danonoćnom angažovanju na terenu tokom katastrofalnih poplava 2014. godine, ali i ostalih prirodnih nepogoda koje su pogađale Srbiju u prethodnih više od 10 godina.

XS
SM
MD
LG