Santijago Moreno i Marlon Tores (©AFP)
Santijago Moreno i Marlon Tores (©AFP)

Kiks Amerike u Kaliju, Deportivo kolo vodi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 02:56

Šampion prošlogodišnje Klausure počeo novu sezonu u Kolumbiji remijem – 1:1 na svom stadionu. Jaguares bolji od Bukaramange sa devetoricom na terenu

Krajem prošle godine Amerike iz Kalija je osvojila titulu u plej-ofu kolumbijske Klausure. U ligaškom delu sezone nije briljirala, ali kada je bilo najvažnije Crveni đavoli su pokazali da su najbolji tim u ovoj južnoameričkoj državi.

Novu Aperturu su počeli mršavim remijem – 1:1 sa Agvilasom u drugom kolu. Po teškom terenu na stadionu Paskval Gerero, domaćin je poveo u finišu prvog poluvremena. Odličnu loptu Rafaela Karaskala, vezista Santijago Moreno je pretvorio u vodeći gol. On je i pre nedelju dana bio stelac za Ameriku u porazu u četvrtifnalu Kupa Kolumbije od Pasta (1:2).

Izabrane vesti

U nastavku, Agvilas je sa bele tačke u 56. minut izjednačio, sa gol je postigao Perez. Imali su domaćini u finišu šansu da stignu do celog plena, ali nisu uspevali da nađu put do mreže gostiju iz Rionegra.

Jaguares Kordoba je pobedio Bukaramangu sa 2:1 na svom terenu iako je meč završio sa devet igrača. Isključeni su Perez i Ančiko, ali to nije smetalo domaćinu da slomi otpor gostiju. Džeferson Solano je u 79. minutu postigao pobedonosni gol, kada je Jaguares ima igrača manje na terenu. Strelac prvog gola za domaćina Rohas je odlično prošao po levoj strani, uposlio Solana, koji je odlično zahvatio loptu levom nogom i sa sedam, osam metara pod prečku matirao golmana Huana Čaveru. Nedugo zatim pocrveno je i Ančiko, ali to fudbaleri Bukaramange nisu uspeli da iskoriste.

Sva tri gola pala su u drugih 45 minuta. Domaćin ne poveo pogotkom Rohasa sa bele tačke na startu nastavka utakmice, a izjednačio je Viveros u 75. minutu lepim pogotkom sa oko 15 metara. Domaćinu je ovo bila prva pobeda u šampionatu, posle poraza na premijeri od Deportiva u Kaliju. Bukamaranga je slavila u prvom kolu proitv Čika (2:0), a sada je poklekla u Monteriju.

Posle dva kola na čelu Aperture nalazi se Deportivo koji je i u drugom meču sezone pobedio minimalnim rezultatom. Ekipa iz Kalija slavila je u Pereiri protiv istoimenog kluba sa 1:0, a strelac gola za tri boda bio je Argentinac Avgustin Palavesino u 69. minutu iz jedanaesterca. Ovo je Gaučosu treći gol za Deportivo u poslednje četiri utakmice. Pereira je posle remija sa Petrolerom (2:2) doživela prvi neuspeh u šampionatu Kolumbije.

KOLUMBIJA, APERTURA – 2. KOLO

Subota

Independijente Medeljin – Patriotas 2:1 (1:1)

Envigado – Pasto 0:1 (0:1)

Nedelja

Amerika Kali – Agvilas 1:1 (1:0)

Ponedeljak

Jaguares Kordoba – Bukaramanga 2:1 (0:0)

Pereira – Deportivo Kali 0:1 (0:0)

20.00: (3,70) Ekvidad (3,35) Atletiko Nasional (1,95)

23.30: (3,35) Onse Kaldas (2,95) Junior (2,25)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Santa Fe – Tolima



tagovi

Amerika KaliKolumbija 1Kolumbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara