Džoni Hamilton (©Shutterstock)
Džoni Hamilton (©Shutterstock)

Zvanično: Mornarova potvrda šampionskih ambicija - stiglo pojačanje iz Fenera

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.01.21. | 23:19

Saradnja do kraja sezone

Izgubio je Mornar Džejkoba Pulena, možda čak i na duži vremenski period, ali dobio je Džonija Hamiltona. Sada i zvanično!

Vest koju je Mozzart Sport prvi najavio početkom 2021. godine dobila je svoj konačni rasplet posle skoro tri nedelje čekanja. Hamilton dolazi kao ogromno pojačanje u reketu, čime je Mornar još jednom potvrdio šampionske ambicije u ovoj sezoni! One će definitivno mnogo zavisiti i od toga koji je stepen Pulenove povrede, ali Barani su konačno rešili gorući problem na centru gde je praktično sam operisao Uroš Luković tokom prvog dela sezone.

Izabrane vesti

Prema saopštenju kluba izgleda da Hamilton nije došao u Mornar samo kao pozajmljeni igrač, s obzirom da je s Fenerom imao opciju automatskog produžetka saradnje na još godinu dana, ali je svakako jasno da će centar iz Trinidada i Tobaga u Bar stići u ponedeljak.

Hamilton je za Fenerbahče potpisao nedugo po dolasku Igora Kokoškova na mesto šefa stručnog štaba, posle odlične sezone u Darušafaki. U Feneru je trebalo da napravi sledeći veliki iskorak u karijeri, ali se nije snašao i brzo je ispao iz ozbiljnih planova i počeo da dobija minutažu na kašičicu. Na 13 utakmica u Evroligi ima prosek od jednog poena i dva skoka, dok je na deset mečeva u turskom prvenstvu bio daleko boljeg učinka – 6,5 poena i četiri uhvaćene lopte.

To nije bilo dovoljno da zadrži dobar status kod Igora Kokoškova. U međuvrenu je iz SAD stigao nekadašnji (krilni) centar Orlanda, Njujorka, Indijane i Filadelfije Kajl O’Kvin, kao direktna zamena za Hamiltona.

Videćemo kako će Mornar izgledati u nastavku sezone, ali imajući u vidu koncepciju tima - biće spektakularno za gledanje.



tagovi

Džoni HamiltonKK FenerbahčeFenerbahče BekoKK MornarJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara