Patrik Mahoms, Tajrik Hil, Stefon Digs i Džoš Alen (©AFP, ©Shutterstock)
Patrik Mahoms, Tajrik Hil, Stefon Digs i Džoš Alen (©AFP, ©Shutterstock)

Mahoms igra, ali...

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 22:44

NFL šampionat: Čudesni kvoterbek Kanzas Siti Čifsa predvodiće svoj tim protiv Bafalo Bilsa u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC). Međutim, MVP proteklog Superboula nije 100 odsto spreman, muči ga palac na levoj nozi

Protekle nedelje branilac trofeja Vinsa Lombardija, Kanzas Siti, provukao se u polufinalu plej-ofa AFC-a protiv Klivlenda (22:17). Sredinom treće četvrtine bio je muk na dobro popunjenom Erouhedu (oko 18.000 gledalaca prisustvovalo meču). Čudesni kvoterbek Čifsa Patrik Mahoms zalelujao se, nije mogao da stane na noge posle žestokoh udarca u pokušaju da donese svom timu prvi daun. Tada je domaćin imao prednost od 19:10, ali do kraja utakmice četa Endija Rida je uspela da spasi pobedu zahvaljujući četvrtom daunu za jedan jard i akciji za brzonogog Tajrika Hila na manje od dva minuta do kraja.

Šampion je ostao u borbi za titulu, a noćas (00.40, Sport klub 1) stiže Bafalo. Najvažnija vest za navijače Kanzasa je da će Patrik Mahoms biti u timu, da će predvoditi Čifse u novom pohodu na Superboul koji se za dve nedelje igra u Tampa Beju, ali najplaćeniji igrač lige nije 100 odsto spreman. Prošao je protokol potresa mozga. "Čist je" , ali i pre tog udarca imao je povredu palca leve noge zbog koje je šepao pre tog kobnog udarca zbog kojeg je morao da napusti teren i ode na snimanje glave.

Izabrane vesti

Stanje iz dana u dan je sve bolje, ali i dalje Mahoms oseća bolove.

"Biću spreman, igraću“, otklonio je sve nedoumice kvoterbek Čifsa pred finalni meč sa Bilsima.

Povreda će sigurno da utiče na pokretljivost Mahomsa. Znaju u Kanzasu da ne mogu bez lucidnog kvoterbeka da pobede snažne Bilse koji su prošle nedelje pobedili Baltimor na svom terenu sa 17:3. Nije napad briljirao kao u većem delu sezone, ali je odbrana bila granitna u pravom času.

Na startu ove sezone, Kanzas je pobedio Bafalo u gostima sa 26:17. Tada je Endi Rid iznenadio kolegu sa suprotne strane Šona Mekdermota čestim trčanjima. Mahoms nije mnogo bacao. Branili su defanzivci Bilsa pas igru, zatvorili Kelsija i Hila, ali tu je bio ruki Klajd Edvards Hiler koji je odigrao možda i meč karijere na tom meču. Startni raning bek Čifsa nije igrao prošle nedelje protiv Braunsa zbog povrede, a sada se vraća u tim. Neizvesni su Lejvion Bel i risiver Semi Votkins.

Bilsi su prošle nedelje u prvom poluvremenu meča sa Baltimorom imali samo jednu akciju trčanjem, pa se očekuje da će kroz pas igru pokušati da probiju sve bolju odbranu Čifsa. Prva meta odličnog kvoterbeka Džoša Alena biće sjajni risiver Stefon Digs, prošlogodišnja uspešna investicija iz Minesote. Raning bek Dejvin Singlteri dobijaće loptu samo kad mora.

Čifsi imaju paklen napad. Mahoms ima dve susperstara u napadu, Tajrika Hila i najboljeg tajt enda lige Trevisa Kelsija. Obojica su prebacili više od 100 jardi prošle nedelje protiv Klivlenda na Erouhedu.

Domaćin če imati "vetar u leđa". Opet će oko 18.000 gledalaca biti na Erouhedu. Očekuje se temperatura ispod nule, sa snegom, ali i Bilsi su navikli da igraju na otvorenom u teškim uslovima. Prošle nedelje je duvao jak vetar u polufinalu AFC-a kada je pao Baltimor u državi Njujork. Iako Mahoms nije 100 odsto spreman, Kanzas ima ulogu favorita.

Za ovaj meč Mozzart je pripremio igru tačdaun – da ili ne. U ponudi je devet igrača. Kod domaćina najveće šanse da poentiraju imaju Trevis Kelsi i Tajrik Hil, po 1,75, a da neće – 1,95. Na rukija Klajda Edvardsa Hilera je 2.35 da će da postigne tačdaun i 1,53 da neće. U ponudi kod Čifsa su i risiveri Mikol Hardmen (3,15 da – 1,31 ne) i Semi Votkins (3,55 da – 1,25 ne).

Kod Bilsa najveće šanse da postigne tačdaun se daju prvoj zvezdi tima Stefonu Digsu – 2.00. Ako mislite da neće da poentira, kvota je 1,72. U ponudi su još Dejvin Singlteri (2,65 da – 1,42 ne), Kol Bizli (3,40 da – 1,27 ne) i Džon Braun (3,00 da – 1,34 ne). Pogledajte OVDE kompletnu ponudu Mozzarta za igru tačdaun – da ili ne.

NFL – PLEJ-OF, FINALA KONFERENCIJA

Nedelja

Grin Bej Pekers - Tampa Bej Bakanirs u toku

Ponedeljak

00.40: (1,60) Kanzas Siti Čifs (14,0) Bafalo Bils (2,55)

***kvote su podložne promeneama


tagovi

NFL ligaNFLKanzas Siti ČifsBafalo BilsPatrik Mahoms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara