Verona je noćna mora velikana, a Ivan Jurić čudo od trenera! Osetio je to i Napoli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 16:59

Preokret protiv Napolija

Atalantu više ne možemo da ubajamo u ’male’ klubove. Sasuolo igra lep fudbal ali to često ne materijalizuje. Benevento je slabija verzija Sasuola.

Najopasniji ’mali’ tim u Italiji je definitivno Verona. Osetio je to danas i Napoli koji je na Bentegodiju poveo za manje od 10 sekundi igre a kući se vraća bez boda. Verona je pokazala svoju standardnu čvrstoću i mirnoću i preokretom slavila 3:1.

Izabrane vesti

Ništa ovo nije slučajno. Verona je i prošle godine godine mučila velikane, imala fenomenalnu odbranu i završila daleko od borbe za opstanak. Ostala je letos bez nekih bitnih igrača i mnogi su se pitali kako će trener Ivan Jurić da nadoknadi te gubitke. Ispalo je da je sjajni Hrvat napravio još jači tim. Bez mnogo para i ulaganja. Sklopio je fenomenalan miks iskustva i maldosti, lansirao nove sjajne igrače i Verona je opet u zoni Evrope.

Podsetimo, Verona je ove sezone uzela po bod Milanu i Juventusu u gostima, ostala neporažena i na gostovanjima Torinu i Fiorentini, pobedila u gostima Atalantu i Lacio, nije poražena ni od Rome... Samo je Inter tesno uspeo da savlada Jurićev tim. To je učinak vredan svakog poštovanja ako se zna koliko skroman budžet i transfer politiku vodi klub sa Bentegodija. verona uz Juventus ima najbolju odrbanu Serije A! Samo 18 primljenih golova na 19 mečeva.

A nije dobro krenulo za Veronu danas. Posle samo devet sekundi igre, Čaki Lozano je postigao najbrži gol u istoriji Napolija i doveo goste u vođstvo. Očajno je tom prilikom reagovao Dimarko.

Međutim, Verona je tim koji ima jasan plan igre, glavu i rep i nikada ne upada u paniku. Preživela je nove šanse Lozana i Demea i uspostavila balans na terenu. Zakanji nije iskoristio grešku Maksimovića, ali se zato jeste iskupio Dimarko. Započeo je akciju koju je završio volejom na asistenciju Faraonija u 34. minutu.

Nastavili su da prete Barak i Lazovića što je bio uvod u sjajno drugo poluvreme domaćeg tima. Posle 15-ak minuta igre, još jednom je Matija Zakanji pokazao kakav je igrač i da zaslužuje neki veliki klub. Fenomenalnom trivelom je prebacio Bakajoka i našao Baraka koji je preciznim šutem iskosa preokrenuo na 2:1.

Gatuzo je bio frustriran, a Verona je potpuno anestezirala Napolitance. Kada Jurićev tim povede, postaje đavolski teška misija za protivnike da probiju taj bedem. Probao je Gatuzo izmenama, ali ništa nije upalilo. Napolijeva jalova inicijativa nije donela izjednačenje već je Verona trećim golom rešila utakmicu. Zakanji je u 79. minutu na drugoj stativi sačekao loptu i overio pobedu.

Mora se istaći da su odlične role u domaćem timu pružili srpski fudbaleri Darko Lazović i Ivan Ilić dok Nikola Maksimović na suprotnoj strani nije bio na visini zadatka.

SERIJA A – 19. KOLO

Petak

Benevento - Torino 2:2 (1:0)

/Viola 31pen, Lapadula 49 - Zaza 51, 90+3/

Subota

Roma - Specija 4:3 (1:1)

/Majoral 17, 52, Karsdorp 55, Pelegrini 90+2 - Pikoli 24, Farijas 59, Verde 90/

Milan - Atalanta 0:3 (0:1)

/Romero 26, Iličić 53pen, Zapata 77/

Udineze - Inter 0:0

Fjorentina - Krotone 2:1 (2:0)

/Bonaventura 20, Vlahović 32 - Envankvo 66/

Nedelja

Juventus – Bolonja 2:0 (1:0)

/Artur 15, Mekeni 71/

Đenova - Kaljari 1:0 (1:0)

/Destro 10/

Verona - Napoli 3:1 (1:1)

/Dimarko 34, Barak 62, Zakanji 79 - Lozano 1/

18.00: (1,78) Lacio (3,60) Sasuolo (4,70)

20.45: (2,85) Parma (3,20) Sampdorija (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ivan Jurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara