Predrag Rajković (©AFP)
Predrag Rajković (©AFP)

Rajković četvrti put sačuvao mrežu, Rems čudnim golom do bega u sigurno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 16:54

Strazbur ispustio dobru šansu da upiše i četvrtu vezanu pobedu u prvenstvu, Mec se nameračio na izlaz u Evropu

Prošle sezone nula kraj Remsovog grba na semaforu bila je redovna pojava, a za to je najzaslužniji bio kasnije izabrani najbolji golman Lige 1 - Predrag Rajković. Ove godine su se okolnosti promenile. Pre svega Rems nije isti tim. Perspektivni štoper i komandant odbrane Aksal Disasi je otišao u Monako, dok je standardni levi bek Asan Kamara potpisao za Nicu i odmah se promenila defanzivna koncepcija ekipe. Samim tim Rems više nije tako opasan takmac i u gornjem domu francuskog prvenstva, već se bori za opstanak...

Predrag Rajković je imao vrhunskih partija ove sezone, ali kraj svog imena nema više toliko upisanih recki u sekciji utakmica bez primljenih golova. U današnjoj pobedi nad Brestom s minimalnih 1:0 reprezentativac Srbije stigao je do četvrte ligaške utakmice s “nulom“, što u datim okolnostima može da se okarakteriše i kao uspeh, pošto mu defanzivni bedem ispred gola više nije tako jak kao pre godinu dana. Istina, drugi put u karijeri, odnosno drugi put zaredom protiv Bresta na svom terenu Rajković je uspeo da sačuva mrežu i spreči goste da stignu bar do boda. Gosti jesu bili agresivni, ali imali su praktično samo jedan šut u okvir gola koji je Rajković zaustavio bez većih problema.

Izabrane vesti

Odbrana definitivno nije kao pre, a da nije drugog strelca Lige 1 Bulaja Dije, pitanje je da li bi Rems uopšte bio van opasne zone. Danas je momak za koga se intenzivno raspituje Vest Hem pucao samo ćorke, ali je ipak nekako uspeo da dođe do pogotka vrednog tri boda! Strelac jedinog gola na meču bio je Dijin saigrač Natanijel Mbuku. Ne može francuski tinejdžer i debitant da se pohvali efikasnim nastupima otkako je sezona počela, tek je drugi put ove sezone zatresao mrežu, a prvi put još od 25. oktobra i onog gaženja Monpeljea u gostima. Od tada je Mbuku imao golgeterski post dug jedanaest utakmica, odnosno 723 minuta iliti nešto više od dvanaest sati aktivnog igranja! Bio je to gol iz spleta srećnih okolnosti. Naime, Čavaleran je sa nekih 20 metara od gola raspalio volej udarcem ka golu Bresta, a lopta je u glavu pogodila Mbukua i taman joj toliko promenio putanju da prevari golmana rivala i pogodi metu.

S obzirom na značaj današnjeg gola i da je Rems pobegao na devet bodova više od zone ispadanja, može da bude i te kako zadovoljan.

Veliko je pitanje kako će se raspored na tabeli menjati do kraja sezone, ali Mec sve više pokazuje da se nameračio na izlaz u Evropu naredne sezone. Mec je danas počistio Nant koji nije pružio bog zna kakav otpor, pa je rezultat na kraju glasio 2:0 (1:0).

Epitet igrača utakmice slobodno može da ponese Alžirac Farid Bulaja pošto je golom i asistencijom doprineo trijumfu. Prvo je servirao pogodak Aronu Leji u 35. minutu, da bi u četvrtom minutu nadoknade drugog dela i sam zatresao mrežu i postavio konačnih 2:0.

Strazbur je proustio odličnu priliku da se zadrži na pobedničkom kursu i upiše četvrti trijumf zaredom na gostovanju Dižonu. Ipak, Strazbur može da se zadovolji i s remijem (1:1) jer je sve dalje od crvene linije. Goste je u vođstvo doveo Ludovik Ažork u 51. minut, ali je štoper Dižona Senu Kulibali uspeo da poravna rezultat nedugo po isteku punog sata igre i tako postavi konačan rezultat i donese bod koji bi i domaćinu mogao da pomogne da izbegne sudbinu ispadanja u niži rang.  

FRANCUSKA 1 – 21. KOLO

Petak

PSŽ - Monpelje 4:0 (1:0)

/Mbape 34, 63, Nejmar 60, Ikardi 61/

Subota

Lans - Nica 0:1 (0:0)

/Atal 49/

Monako - Marselj 3:1 (0:1)

/Maripan 47, Tčuameni 75, Jovetić 90+2 - Radonjić 12/

Nedelja

Bordo - Anže 2:1 (2:1)

/Hvang 8, 11 – Fulgini 39/

Dižon – Strazbur 1:1 (0:0)

/Kulibali 64 - Ažork 51/

Mec – Nant 2:0 (1:0)

/Leja 35, Bulaja 90+4/

Rems – Brest 1:0 (1:0)

/Mbuku 40/

17.00: (2,90) Ren (2,90) Lil (2,75)

21.00: (5,20) Sent Etjen (3,80) Lion (1,68)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Predrag Rajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara