broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ovo je recept za OMILJENU DEČIJU HRANU - Vrlo lako je možete pripremiti kod kuće i IZNENADITI MALIŠANE

24.01.2021. 15:41
Piše:
Srbija Danas
devojčica
devojčica / Izvor: Profimedia
Kao oni iz MekDonaldsa.
Kuvar Niko, na svom YouTube kanalu podelio je recept za pileće medaljone, poznatije kao "nuggetsi" u kojima možete uživati sa svojim mališanima tokom vikenda. Priprema je zaista jednostavna i brza, samo sledite ova uputstva.
Sastojci:
  • 230ml vode
  • Dva jajeja
  • Dve kašice senfa
  • Jedna kašičia belog luka u prahu,
  • biber  
  • so 
  • 65 g kukuruznog brašna
  • 125 g belog, glatkog brašna
  • Paket pilećih prsa - bez kože i kosti
Nije sve tako crno: Evo koje DOBRE STVARI nam je 2020. donela!

Nije sve tako crno: Evo koje DOBRE STVARI nam je 2020. donela!

Ako u WC ŠOLJU UBACIŠ JEDAN ČEN BELOG LUKA iznenadićeš se šta se dogoditi kad ujutru uđeš u kupatilo

Ako u WC ŠOLJU UBACIŠ JEDAN ČEN BELOG LUKA iznenadićeš se šta se dogoditi kad ujutru uđeš u kupatilo

Nikada nemojte partneru PRETITI RAZVODOM - Nećete ništa postići, evo zašto

Nikada nemojte partneru PRETITI RAZVODOM - Nećete ništa postići, evo zašto

Priprema: Prvo uzmite pileća prsa i ubacite ih u blender sa jednom kašičicom soli i jednim jajem, prenosi The Sun.
- Blendajte piletinu dok ne dobijete nešto između paste i mlevenog mesa - savetuje Niko. U jednu posudu stavite kukuruzno brašno, a od mlevene piletine oblikujte medaljone - to ćete najbolje napraviti rukama koje ste prethodno lagano namočili pod vodom. Svaki medaljon uvaljajte u kukuruzno brašno, otresite višak i položite na papir za pečenje. Sada je vreme da napravite smesu za paniranje. U velikoj posudi pomešajte obično brašno, jaje, senf, beli luk, luk, biber i so i još malo kukuruznog brašna. Dobro pomešajte dok ne dobijete smesu fine teksture - niti preretka, niti pregusta. Uvaljajte svaki medaljon u smesu i stavite ih u zamrzivač na jedan sat. Za prženje koristi kanola ulje, ali kaže da možete koristiti koje god imate kod kuće. - Ubacite medaljone u zagrejano ulje i pržite pet minuta. Izvadite ih van, ocedite i ostavite par minuta da odstoje. Zatim ih ponovno pržite u ulju, ali ovaj put 3-4 minuta. Ocedite ih na papirnatom peškir i poslužite uz pržene krompiriće i omiljeni umak.
Piše:
Srbija Danas
24.01.2021. 15:41