SSP: REM da sankcioniše TV Pink zbog manipulisanja ljudskom patnjom 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas od REM da odmah sankcioniše Televiziju Pink zbog manipulisanja ljudskom patnjom, izrugivanja žrtvama seksualnog nasilja i širenja mržnje prema ženama, naročito prema opozicionim političarkama, kao što je potpredsednica SSP Marinika Tepić.

U saopštenju SSP je naveo da je u „kampanji odbrane pretpostavke nevinosti Miroslava Mike Aleksića, a relativizujući javno njegove žrtve silovanja, advokat Svetozar Vujačić, specijalni savetnik ministra policije Aleksandra Vulina“, jutros na TV Pink optužio i potpredsednicu SSP Mariniku Tepić.

Kako se navodi, Vujačić je Mariniku Tepić optužio izjavom: „Ja ovo sad pričam ozbiljno. Ja ne isključujem mogućnost da će i Marinika Tepić prijaviti Andreja Vučića da je silovao“, na šta je novianr Predrag Sarapa rekao: „Nemojte da joj dajete ideju“.

Stranka smatra da su tim relativizovanjem seksualnog nasilja nad više polaznica Aleksićeve privatne škole, insinuacijama o lažnim prijavljivanjima, gosti i urednici TV Pink „izvređali ne samo sve žene žrtve zlostavljanja i Mariniku Tepić takođe kao ženu, već i sve ljude koji traže pravdu u ovoj državi i žele da prijave krivična dela“.

U saopštenju se prenosi i izava Marinke Tepić, koja je poručila da ne vređaju žrtve silovanja i da ona ne podnosi lažne prijave kao „Vučićev potpredsednik Miloš Vučević ‘protiv’ Aleksandra i Andreja da bi ih spasio iz optužnice ‘Jovanjica’ za proizvodnje droga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari