Kuva u Herti: Otkazi treneru i sportskom direktoru

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.01.21. | 12:13

Oštra reakcija posle još jednog ubedljivog poraza

Pokušaj sa Jirgenom Klinsmanom nije uspeo. Nastavilo se po starom i kada je na klupu Herte seo Bruno Labadija. Novi gazda Stare dame nemačkog fudbala Lars Vindhorst uložio je preko 400.000 miliona evra u novi projekat, ali rezultati su poražavajući.

Posle teškog poraza od Verdera iz Bremena, Herta je skliznula na 14. mesto, što je nateralo rukovodstvo kluba na ozbiljnu reakciju. Klub iz Berlina zvanično je saopštio da je raskinuo saradnju sa dugogodišnjim sportskim direktorom Mihaelom Precom, kao i šefom stručnog štaba Brunom Labadijom.

Izabrane vesti

Za Labadiju se moglo pretpostaviti da će biti žrtvovan, ali otkaz Mihealu Precu predstavlja ogromno iznenađenje. Pre svega jer je reč o klupskoj legendi, koji je kao prvi čovek sportskog sektora imao velika ovlašćenja. Međutim, nije uspeo da napravi iskorak.

„Herta mnogo duguje Mihaelu Precu. Skoro 25 godina je usko povezan sa našim klubom. U početku kao igrač, a sada 12 godina kao najodgovorniji čovek sportskog sektora. On je imao uticaj da se klub vrati u Bundesligu, ali posle razvoja događaja u prošloj i ovoj sezoni , doneli smo odluku da dođe do promena u budućnosti“, rekao je predsednik Herte Verner Gegenbauer.

Bruno Labadia je promovisan u prvog trenera Herte u aprilu prošle godine, tokom pandemije virusa korona. Međutim, ove takmičarske godine nije uspeo da napravi iskorak i povede Berlince ka mestu u vrhu tabele.

„Labadia i njegov stručni štab su uložili mnogo energije kako bi tim izgledao bolje. Dugujemo mu zahvalnost, ali 17 osvojenih bodova na 18 mečeva dovelo nas je u ozbiljnu situaciju. Posle pažljive analize došli smo do toga da nam je promena trenera neophodna. Naslednika ćemo imenovati narednih dana“, dodao je predsednik Herte.


tagovi

Bruno LabadijaMihael Prec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara