"Zahvaljujući meni Kosovo nije ušlo u UN; ja sam kukavica zato što čuvam Kosovo i srpski narod" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je za Srbiju loše što će na izborima na Kosovu i Metohiji pobediti snage koje se zalažu za Veliku Albaniju.

Izvor: B92

Nedelja, 24.01.2021.

11:44

Printskrin: TV Prva

Kazao je da nam predstoji u svakom smislu užasno teško proleće, teško leto i teška jesen.

"Očekujem velike pritiske na Srbiju. Za nas je važno da pokušamo da stabilizujemo Srpsku listu, da joj sačuvamo snagu i pripremimo se za teške pritiske", rekao je Vučić.

On je rekao da će na izborima na KiM, raspisanim za 14. februar, verovatno pobediti snage koje su za ujedinjenje Kosova sa Albanijom.

Za Ramuša Haradinaja kaže da je “opasan čovek, ali i ozbiljan političar”, i dodaje da on (Haradinaj) očekuje da Aljbinu Kurtiju, kojeg vidi kao pobednika, zafali jedna partija za većinu i tu vidi mesto za sebe.

“Onda biste imali tu koaliciju za ''Veliku Albaniju''. I da ljudi znaju kakva se ''kaša'' sprema Srbiji - onda će izaći sa idejom o ''Velikoj Albaniji'' i početi da nas ucenjuju i da institiraju da je kompromis da Srbija prizna Kosovo”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da Haradinaj već i spominje da bi to trebalo da bude kompromis, Vučić odgovara da ga ne brine to šta pristinski političari kažu, već što će sa tom idejom doći i stranci.

"To je ono što mogu da kažem i što očekujem. Čeka nas užasno teško proleće, leto, jesen. Ali, borićemo se", poručio je predsednik Srbije.

Govoreći o Haradinaju, rekao je da je reč o opasnom čoveku, te da će on i njegova stranka biti potrebne novoj prištinskoj vladi.
"Nije lako ni predsedniku kućnog saveta sa svim tim, a kamoli zemlji u takvom okruženju", pojasnio je on.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu Borka Stefanovića koji ga je optužio da je kukavica i da sada neće ispuniti ono što je obećao Zapadu, Vučić je rekao da je on kao potpredsednik vlade, Vučić, jedini se od svih naših ministara u delegaciji u Briselu suprotstavio tome da Kosovo uđe u UN.

"Oni od 2012. govore kako ću da priznam Kosovo i nešto da izdam. Sram vas bilo, vi ste pustili da nam tuku i ubijaju narod i lome i pale krstvo na crkvama i manastirima, i da nam pale svetinje. I tada ste samo izdali saopštenje", poručio je Vučić opoziciji.

Dodaje da Albanci u Prištini zbog toga podižu "spomenike Jeremiću, Ðilasu i ostalima".

Vučić ističe da je ova vlast za razliku od toga uspela da vrati pitanje Kosova za pregovarački sto.

"I onda (Borko) kaže da sam obećao da ću da izdam Kosovo i da sam kukavica jer čuvam KiM i srpski narod na KiM. Jesam li kukavica"? E, sva ti čast junače što si ranije molio Amerikance da sačekaju i posle izbora da priznaju Kosovo", naglasio je predsednik Srbije.

Dodaje da je to tako kada neko na lažima zasniva svoju politiku.

Vučić navodi da se bori koliko može iako je vrlo teška situacija, kao i da je jedini stao u odbranu prava na drugačije mišljenje Vladimira Kostića, predsendika SANU, dok su svi ti "junaci" ćutali kao zaliveni ne bi li se nekome dodvorili.

Kaže da opozicija stalno govori i o broju lečene dece o trošku države i naveo podatak da je država od između 2008. i 2012. godine platila lečenje za 84 dece, a da je to od 2015. učinila za 423 dece.

Takođe, zapitao je koju su to bolnicu novu napravili za 12 godina vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: