Ibrahimović protiv Zapate (© AFP)
Ibrahimović protiv Zapate (© AFP)

To je Ibra kakvog znamo: Zapata, dao sam više golova nego što si odigrao utakmica! Šta mi znači što smo jesenji prvaci?

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 10:38

Napadač Milana priznaje da se osećao usamljenim u napadu protiv Atalante i brine zbog ćutljivog Mandžukića

Ostao je Milan lider Serije A. Uprkos ubedljivom porazu od Atalante (0:3) okrenuo je prvi, kao plivač u bazenu, može da se pohvali statusom jesenjeg prvaka (Italijani taj naziv krste „zimski šampion“, jer je 19. kolo odigrano u januaru), međutim, na San Siru utisak zadovoljstva nije potpun.

Sveukupna slika je bolja nego što je iko mogao da pretpostavi, mada nedovoljno dobra za klub bogate tradicije.

Izabrane vesti

Nije loše ono što smo uradili od početka 2020. Izgubili smo samo dve utakmice za 39 kola. Nevolja po nas je što nam nedostaje dosta igrača, što umesto njih igraju neiskusni. Nije to opravdanje. Naporno treniramo, žrtvujemo se. Da, jesenji smo prvaci, ali to mi ništa ne znači. Tek sad počinje teži deo sezone“, smatra Zlatan Ibrahimović.

Švedski as nije uspeo da nastavi golgetersku seriju. Do subote veče davao je makar po gol na svakoj prvenstvenoj utakmici koju je počeo ove sezone. A onda je – stao.

Dosta smo grešili protiv Atalante. Ne tražim izgovore, u svakoj utakmici moramo da stremimo povoljnom rezultatu, a to nismo uspeli protiv tima iz Bergama. Sad je najbitnije da se oporavimo i posvetimo narednom meču. Srećom, na teren ćemo već za nekoliko dana, imaćemo šansu da se brzo vratimo u prepoznatljiv ritam“.

Jedan od uzroka neubedljivog izdanja semostrukog prvaka Evrope protiv Dee italijanska javnost vidi u odluci trenera Stefana Piolija da Braima Dijaza ostavi na klupi, a ključeve organizacije igre poveri Meiteu. Malo toga je pokazao novajlija iz Torina, distribucija lopti ka završnoj trećini terena bila je problematična, pa se Milan gušio u nemoći.

Osećao sam se izolovanim u prvom poluvremenu“, i sam Ibrahimović kazuje da nije imao šanse dok je Meite bio na terenu. „Kad bi lopta stigla do mene, bio mi je potreban neko s kim bih nastavio akciju. Umesto toga, bio sam sam samcat, mada to možda ima veze sa presingom Atalante. To je bio slučaj i sa Josipom Iličićem na drugom kraju terena. Teško mu je da igra ako ga pritisnete. Imao je dosta prostra, moglo da nam da još nekoliko golova. E, tako je i sa mnom. Lakše mi je bez presinga“.

Uveo je Pioli 20-ak minuta pre kraja i Marija Mandžukića, ali nije vredelo. Hrvat će pre ili kasnije dati gol, međutim, kako je reč o fudbaleru izraženog ega navijači Milana su zabrinuti kako će se uklopiti sa Zlatanom.

Mandžukić malo priča. Pokušao sam da mu kažem „zdravo“ na njegovog jeziku, obratio se i na italijanskom, čak ga je i trener pitao da li želi neku reč da kaže, ali je odbio. Ne voli čovek da priča i to je u redu. Zato je veoma koncentrisan“, dodao je Zlatan Ibrahimović.

To su zvanične izajve, reči izgovorene posle meča. A dok je jedan od derbija 19. kola Serije A trajao strelac 12 prvenstvenih golova ove sezone podsetio je svetsku javnost da s njim nikad nije dosadno. Pred kraj susreta, posle starta nad Mandžukićem, smatrao je da bi bude sviran penal u korist Milana, što je izazvalo oštru reakciju Duvana Zapate, napadača Atalante.

Ne može da prođe nijedna utakmica da vam ne sivraju jedanaterac. Hoćete 13. u sezoni?“, pitanje Kolumbijca zabeležile su kamere.

Baš kao i opasku Ibrakadabre:

Dao sam više golova nego što si ti odigrao utakmica u karijeri“.

Brojke pokazuju da je u pravu. Zapata u aprilu puni 30 godina i dosad je skupio 366 mečeva na profesionalnom nivou. Zlatan Ibrahimović je dao 498 golova za klubove.



tagovi

MilanZlatan IbrahimovićDuvan Zapata

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara