©Reuters
©Reuters

Porijeova osveta, Mekgregor nokautiran u drugoj rundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.01.21. | 07:07

Irac po prvi put u karijeri izgubio borbu tehničkim nokautom

Vratio se Konor Mekgregor u oktagon po prvi put posle godinu dana, samo da bi doživeo težak poraz. Dastin Porije ga je dobio tehničkim nokautom u drugoj rundi i tako mu se revanširao za poraz iz 2014. godine. Pre sedam godina kontroverzni Irac je pobedom nad Porijeom lansiran među zvezde, a čini se da bi posle večerašnjeg poraza polako mogao da razmišlja o povlačenju. Doduše, već tri puta je to radio, pa se ponovo vraćao u oktagon, ali posle ovako teškog poraza nema sumnje da će još jednom razmisliti. Doživeo je na prvoj ovogodišnjoj PPV priredbi svoj peti poraz u karijeri.

Kao što se i očekivalo, Mekgregor je bolje otvorio meč. Na samom startu zadao je dobru levicu protivniku. Bio je Porije pod velikim pritiskom, ali je pokazao da ume da odgovori i uzvrati udarac. Uspeo je potom Amerikanac da uradi ono što je od starta naumio, prebacio je igru na svoj teren - u parter. Ipak, Irac je pokazao da su njegove rvačke sposobnosti potcenjene, došao je do ograde i ubrzo je bio na nogama. Ostali su u klinču, Irac je vešto ramenima je zadavao udarce rivalu, bio je strpljiv i povremeno je kolenom uspevao da dokači Porijea. Usledio je lakat i odvajanje.

Izabrane vesti

Vratio se Mekregor na svoj teren - boks. Zadavao je udarce Porijeu, koji je ipak sa par kontra napada pokazao da se neće predati. Do kraja runde par razmena, ali bez pravih pogodaka u metu.

Držao je u drugoj rundi Porije dobru distancu, lou kikovima je pokušavao da poremeti Mekregora, koji je pokušavao da pronađe rupu u odbrani američkog borca i zada mu konačni udarac. Razmenili su par dobrih udaraca, ali se činilo da Irac drži stvari pod kontrolom. Ipak, iz sekunde u sekundu sticao se utisak da se Porije sve bolje snalazi, odlično je pripremio meč i već ostavio daleko bolji utisak nego pre sedam godina.

Zadao mu je par direktnih udaraca Mekregor, ali Porije je nastavio sa niskim udarcima u potkolenicu i posle jednog bilo je jasno da je Irac u problemu. Levicom je Amerikanac poslao prvu zvezdu MMA na ogradu, pokušavao je Mekregor da se vrati, ali Porije se nije zaustavljao. Serija udaraca i Konor Mekgregor je bio gotov. Usledila je zvanična odluka, Dastin Porije je tehničkim nokautom posle dva minuta i 32 sekunde druge runde naneo peti poraz u karijeri bivšem prvaku perolake i lake kategorije, Konoru Mekregoru.




tagovi

UFCKonor MekgregorDastin Porijemma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara