Češki barovi se otvorili uprkos zabrani

Barovi i restorani otvorili su se u Češkoj u znak protesta protiv vladinih restrikcija zbog virusa korona, zbog kojih su zatvoreni od oktobra.
Češki barovi se otvorili uprkos zabrani
Foto: Pixabay
"Već dugo smo razočarani vladom i želimo da pokažemo da je izabrala loš put", rekao je za agenciju Frans Pres Jiri Janaček, direktor pivnice.
 
"Dosta nam je, mislimo da ministri treba da razmisle o ostavci", dodao je suosnivač pokreta, koji je organizovao ovu akciju, kojoj treba da se priključi više stotina ugostiteljskih objekata.
 
U subotu, u vreme ručka, pivnica je bio upola popunjena stalnim gostima i porodicama, dok su konobari radili punom parom.
 
Ugostiteljskim objektima koji rade uprkos zabrani, preti maksimalna kazna od 765 evra, dodao je za AFP portparol praške gradske uprave Vit Hofman.
 
Restorani, barovi, bioskopi, pozorišta, zoološki vrtovi, sportske dvorane i većina prodavnica zatvoreni su od oktobra 2020.
 
Češka, od letos teško pogođena pandemijom, prijavila je dosad više od 930.000 zaraženih virusom korona, od kojih je 15.270 umrlo. U proseku ima oko 8.000 zaraženih na dan.
 
Pokret, osnovan jesenas, koji se ne slaže s načinom na koji vlada upravlja zdravstvenom krizom, početkom januara je u centru Praga postavio instalaciju s kilometarskim lancem pivskih krigla.
 
Nedavno se pretvorio u politički pokret, a barovi su postali klubovi u kojima se njegovi članovi i pristalice mogu družiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet