Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Prandeli hvali srpskog špica: Vlahović je izvanredan, mlad, opraštamo mu neke greške

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 00:41

"Pokazao je odlučnost i želju"

Fiorentina se probudila iz košmara. Posle katastrofe protiv Napolija (0:6) uspela je da savlada Krotone (2:1). Bitan trijumf za ekipu Ćezarea Prandelija, koji je sedmim golom u sezoni ukrasio Dušan Vlahović.

Za nešto više od pola sata Viola je stekla dva gola prednosti, u 20. minutu je sjajnim volej udarcem mrežu rivala pocepao Džek Bonaventura, da bi 12 minuta kasnije posle prodora Riberija bivši napadač Partizana sa ivice peterca po sedmi put u sezoni zatresao protivničku mrežu.

Izabrane vesti

Prandeli je posle utakmice bio pun reči hvale za srpskog reprezentativca, iako ga je sa terena izveo u 69. minutu. Mogao je Vlahović u još par navrata da zatrese protivničku mrežu, nije iskoristio dve jako dobre prilike, ali iskusni stručnjak mu to ne uzima za zlo.

"Vlahović? Ima samo 20 godina i morate mu oprostiti neke greške. Ali je pokazao odlučnost i želju, zaista je izvanredan. Mora da nauči još puno stvari, posebno kako da se oslobodi čuvara i da zna u kom trenutku da napadne", izjavio je trener Fiorentine.

Vlahović je bio skroman, zahvalio se sa igračima i fantastičnom Riberiju.

"Uvek sam zahvalan svojim saigračima, u ovom slučaju Franku. Posle onakve šampionske asistencije sve je bilo lakše. Zasluge idu i Kastroviliju za odličan potez".

Igru je napustio u 69. minutu, vidno nezadovoljan.

"Bio sam ljut na sebe, nisam iskoristio dve dobre prilike, mogao sam da postignem još jedna gol. Uvek želim da dam maksimum za svoj tim".

Pre par dana je na društvenim mrežama osvanuo zanimljiv video, u glavnim ulogama bili su Vlahović i predsednika kluba Roko Komiso. Prvi čovek Viole je prisustvovao treningu prvog tima, pa je iskoristio priliku da pokaže šta sve zna sa "bubamarom", a pomagao mu je upravi bivši fudbaler Partizana. Zahvalio se 20-godišnji fudbaler Komisu i njegovoj porodici za sve što rade za klub. Zahvalan je i treneru Prandeliju, kojem, kako kaže, mnogo duguje.

"Uvek je čast i veliko hvala njemu i njegovoj porodici koji su uvek uz nas. Moram da se zahvalim i treneru koji mu uvek ukazuje poverenje i zaista ne mogu da izrazim koliko mu dugujem. Uvek mi govori da su moji golovi biti, ali bez mojih saigrača ne bih postigao ništa", skroman je kao i uvek talentovani Dušan Vlahović.

Čini se da je ovo zaista njegova sezona. Upisao je 18 nastupa u Seriji A (tri sa klupe) i za 1259 minuta upisao sedam pogodaka. Sa tim učinkom je najbolji strelac ekipe. Ipak, konkurencija u nastavku sezone će mu biti jača za Aleksandra Kokorina. Ruski fudbaler stiže u Firencu iz moskovkosg Spartaka, u nadi da će povratiti stari sjaj. Prandeli tvrdi i da Kristijan Kuame ostaje u klubu, pa će do kraja sezone biti gužva za mesto u špicu napada na "Artemio Franki" stadionu.

"Kokorin ima karakter i kvlaitet, ali će mu biti potrebno vreme da se adaptira. Prvenstvo je dugo. Ako dođe, ja ću biti srećan. Da li Kuame odlazi? Ne, ne verujem", naveo je Prandeli.


tagovi

Dušan VlahovićĆezare PrandeliFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara