Nova vest
Rukomet

Subota, 23.01.2021.

21:16

Srbin ostaje u Skoplju posle odlaska iz Metalurga

Srpski rukometaš Nikola Potić (27 godina, 203 centimetra) napustio je Metalurg i potpisao za drugi skopski klub - Tineks Prolet.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbin ostaje u Skoplju posle odlaska iz Metalurga
foto: Srdjan Stevanovic Starsportphoto ©

Kako je saopštio Tineks Prolet, Potić je doveden kao pojačanje da bi taj klub u drugoj polovini ove sezone ostvario zacrtani cilj - da se izbori za mesta koja vode u Evropu.

"Tineks Prolet je spreman za atak na mesta koja vode u rukometnu Evropu u narednoj sezoni. Upravo za ostvarenje tog cilja je doveden novi rukometaš Nikola Potić, koji će biti veliko pojačanje za naš tim na desnom beku", istakla je uprava tog kluba.

Srpski desni bek je za klupski sajt (rkprolet.mk) rekao da je optimista da će Tineks Prolet uspeti da ostvari plasman u evropska takmičenja.

"Iskreno verujem da možemo da stignemo do zacrtanog cilja. Vardar i Eurofarm Pelister su napred, ali sad vidimo šta se dešava u Metalurgu, kako odustaje od stranaca, pa mom dojučerašnjem klubu nije sigurno ni to treće mesto. Konkurencija nije mala, ali Tineks Prolet definitivno ima kvalitet za izlazak u rukometnu Evropu", rekao je Potić.

Metalurg je prethodno danas saopštio da je sporazumno raskinuo ugovore sa Potićem i Hrvatom Marijanom Marićem, jer su van kvote za strane igrače koje je propisala nacionalna federacija.

Nekadašnji rukometaš Partizana Potić došao je u Metalurg na početku ove tamičarske sezone iz Nemačke, gde je nosio dres drugoligaša Libeka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve