HRVATSKA PRED ELIMINACIJOM: Červar napušta "vatrene"!
Foto: ap

sp u rukometu

HRVATSKA PRED ELIMINACIJOM: Červar napušta "vatrene"!

Ostali sportovi -

Selektor muške rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar najavio je da će napustiti funkciju po završetku Svetskog prvenstva u Egiptu.

Hrvatska je u drugom kolu druge faze takmičenje izgubila od Argentine sa 19:23 i praktično izgubila šanse za prolaz u četvrtfinale.

"Nismo dobro igrali. Jako sam iznenađen, jer smo prethodne tri utakmice dobro odigrali. Preuzimam odgovornost i mislim da je bolje da umesto mene dodje neko drugi", rekao je Červar za RTL televiziju, prenela je Hina.

On je dodao da je dao sve od sebe tokom boravka u reprezentaciji.

"Svoj sam deo dao uz puno posvećenosti, strasti i angažmana u vođenju reprezentacije. Mislim da nije u redu da ostanem selektor nakon što ekipa ovako loše odigra jednu ovako važnu utakmicu", naveo je Červar.

Na tabeli Druge grupe Hrvatska je treća sa pet bodova, bodom manje ali i utakmicom više od prvoplasirane Danske. Argentina je druga sa šest bodova.

U poslednjem kolu u ponedeljak Hrvatska će igrati protiv Danske i za prolaz u četvrtfinale joj je potrebna pobeda, ali i da Katar u drugom meču pobedi Argentinu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track