Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Edžim rešio triler u Čačku, Borac posustao na šest sekundi do kraja

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.21. | 21:01

Slavlje Budućnosti u gradu košarke – 72:76

Odličan meč u Čačku! Borac je dočekao Budućnost, uspeo je čak da odvede utakmicu u neizvesnu završnicu do rezultata 72:72, a onda je Melvin Edžim uzeo stvari u svoje ruke i prelomio utakmicu poenima sa penala, ali i trojkom. Za konačnih - 72:76.

Probao je sve hrabri tim Marka Marinovića protiv jednog od favorita za osvajanje ABA lige, bio blizu trijumfa, ali nije imao snage da izdrži do kraja i preokrene. Budućnost je prošla kroz dramu posle dva vezana poraza od Cedevita Olimpije, ali i pronašla način da opravda ulogu favorita u Čačku.

Izabrane vesti

Tim Petra Mijovića je konstantno vodio. U prvoj četvrtini je imao plus sedam, u drugoj plus devet, a onda u trećoj deonici stigao do rekordnih plus 15. Činilo se tada i napravio razliku kojom bi trasirao put ka pobedi... Borac je posle toga uspeo da se vrati, da sve zapetlja, ima šansu i za pobedu, ali je Edžim pogodio kada se lomilo.

Zaista je to bila neizvesna završnica…

Kada je Kočović pogodio za tri, Borac je posle dužeg perioda prišao na svega četiri poena zaostatka (63:66). A za to vreme gosti su delovali prilično pometeno. Tome u prilog ide podatak da su postigli svega četiri poena za pet minuta igre. Razume se, Mijović je pokušao da probudi svoj tim. U nastavku susreta rasplamsala se velika borba. Borac je osokoljen dobrom igrom nastojao da potpuno anulira suficit rivala, pa i da povede. Nakon poena Kočovića rezultat je bio poravnat (69:69).

U skladu sa očekivanjima poslednja dva minuta bila su vrlo napeta. Prvi je odgovornost preuzeo Ivanović, koji je vratio svom timu prednost. Onda je već u sledećem napadu odgovorio Džons, koji je pogodio za tri. Potom je za goste poentirao Edžim, i to dva puta, prvo jednom sa linije penala, pa za tri, čime je svom timu doneo dva vredna boda. Naravno, Borac je u preostalom vremenu pokušao da nešto promeni, ali avaj, pokušaj je ostao jalov.

Džastin Kobs je sa 19 poena bio najefikasniji u gostujućem timu, Vili Rid je dodao 14, a jedan manje Edžim, možda i meč-viner. Najbolji u redovima Borca je bio Kočović sa 16 poena, dok je Entoni Smit dodao 14 poena.

Borac može da bude zadovoljan kako je odigrao ovaj meč, zapretio je Budućnosti. Bio je konkurentan do poslednjih sekundi. Dobar je to temelj za tim Marka Marinovića.

Borac – Budućnost 72:76 (21:25; 16:19; 12:18; 23:14)

Čačak – Dvorana kraj Morave.

Sudije: Boltauzer, Nedović, Špendl.

Borac: Tornton, Smit 14, Đoković, Miletić 11, Gavrilović, Kočović 16, Nerandžić 2, Karapandžić, Novaković 4, Džons 12, Todorović 10, Čarapić 3.

Budućnost: Kobs 19, Ivanović 9, Ejim 13, Šehović, D. Nikolić 2, Apić 7, Mitrović 2, Dela Vale 6, Z. Nikolić, Popović 4, Rid 14, Žugić.

ABA LIGA - 16. kolo

Subota

Borac - Budućnost 72:76

/Kočović 16 - Kobs 19/

Partizan - FMP (odloženo)

Nedelja

12.00: Mega - Cibona

15.00: Split - Cedevita Olimpija

17.00: Krka - Zadar

19.00: Mornar - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama




tagovi

KK Borac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara