Maksimović, dvostruki strelac za tim iz Gornjeg Milanovca (©Starsport)
Maksimović, dvostruki strelac za tim iz Gornjeg Milanovca (©Starsport)

Superligaši hvataju zalet za nastavak sezone: Petica Metalca, većina položila testove

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 18:33

Srpski klubovi tempiraju formu za drugi deo prvenstva

Superligaški klubovi nalaze se u jeku priprema za nastavak sezone, a deo klubova danas je kroz kontrolne mečeve stekao uvid u trenutno stanje raspoloživih snaga.

Inđija je savladala ruski klub Čertnovo, a strelci za srpskog predstavnika bili su Dimitrov u 39. i Pantelić u 80. minutu, a istim rezultatom Radnički je trijumfovao protiv ukrajinskog Inhuletsa. U trećem kontrolnom meču za Nišlije strelci su bili Gavrić i Ristić.

Izabrane vesti

Zadovoljan prikazanim u novoj proveri mogao je da bude i strateg Metalca Žarko Lazetić čiji su izabranici posle Zemuna (4:0) i Borca (3:0), savladali i Žarkovo bez primljenog gola - 5:0. Strelci za klub iz Gornjeg Milanovca bili su: Maksimović, dva puta, Krajišnik, Katanić i Arambašić.

Radnik je u susretu sa Dinamom iz Tbilisija stigao do minimalne pobede (1:0), a istim rezultatom Mačva je savladala Slobodu iz Tuzle.

Iako su igrači TSC-a ostavili dobar utisak protiv Olimpika iz Donjecka, pogoci Duronjića i Tumbasevića nisu bili dovoljni da izbegnu poraz (2:3). Pognutih glava sa kontrolnih mečeva izašli su i igrači Bačke od kojih je bila bolja Olimpija iz Ljubljane (0:2), dok je jedan gol bio dovoljan Arsenalu iz Tule da savlada Novi Pazar.

Fudbaleri Javora u proveri na terenima FSB na Adi Ciganliji protiv Loznice stigli su do pobede 3:1. Pobedu Ivanjičanasa dva pogotka je najavio Andrej Ilić, a u strelce se upisao i Šćepanović.

REZULTATI PRIJATELJSKIH UTAKMICA SUPERLIGAŠA

Inđija - Čertanovo 2:1

Radnički Niš - Inhulets 2:1

Metalac - Žarkovo 5:0

TSC - Olimpik Donjeck 2:3

Mačva - Sloboda 1:0

Javor - Loznica 3:1

Radnik - Dinamo Tbilisi 1:0

Novi Pazar - Arsenal Tula 0:1

OFK Bačka - Olimpija 0:2


tagovi

Metalac Gornji MilanovacMetalacRadnički NišTSC Bačka TopolaJavorFK Novi PazarMačva ŠabacFK InđijaRadnik Surdulica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara