Bojan Bogdanović i Vil Barton (©AFP)
Bojan Bogdanović i Vil Barton (©AFP)

NBA predlozzi: Zajona nema ko da čuva, Porzingis nedodirljiv, Bojan može do svojih šuteva protiv Voriorsa

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.01.21. | 15:32

Pogledajte nekoliko zanimljivih tipova za noć između subote i nedelje

Često se subotom u NBA ligi odigra barem poneka utakmica u evropskom terminu, ali danas nismo te sreće. Na rasporedu je sedam utakmica, a prva počinje u dva časa ponoći.

Činjenica da su utakmice u kasnom terminu sigurno neće sprečiti one najveće NBA fanatike da pogledaju nešto iz današnje ponude, a biće zanimljivih utakmica: Bruklin dočekuje Majami, Denver gostuje u Finiksu, odlična Juta čeka Stefa Karija i Golden Stejt, a Lejkersi bi mogli da imaju težak posao protiv Čikaga koji u poslednje vreme igra dosta dobro.

Izabrane vesti

Bogati dan donosi i bogatu ponudu za klađenje, a mi smo za vas odabrali ova četiri para:

ZAJON VILIJAMSON (broj poena (24,5), tip više, kvota 1,85)

Zajon je ove sezone nastavio tamo gde je završio prošle - brojke su mu stabilne, još ih je i popravio u odnosu na odličnih 13 utakmica u ruki sezoni, a najvažnije je da do sada nije imao većih problema s povredama pa je i minutaža stabilna na 32,7 minute po utakmici. Zajon je već sada jedan od najboljih igrača lige, a trenutno je u odličnoj formi - od poslednjih šest utakmica pet puta je prebacio večerašnju marginu. Trebalo bi to da uradi i večeras, posebno jer Nju Orleans igra protiv Minesote koja trenutno izgleda kao jedna od najgorih ekipa lige. Uz to, Vukovi nemaju previše opcija za odbranu protiv Zajona.

BOJAN BOGDANOVIĆ (broj poena (14,5), tip više, kvota 1,75)

Juta je u fantastičnoj formi. Džez je uspešno odsviran u prethodnih sedam utakmica i s tim nizom su se košarkaši Jute približili samom vrhu Zapadne konferencije. Oni su na skoru 11-4, a Klipersi i Lejkersi na 12-4. Juta večeras igra protiv Golden Stejta koji igra dosta dobro pa će to biti veliko iskušenje za Džez. Iako smo razmišljali da stavimo na tiket i neke druge igrače iz ove utakmice, na kraju smo se odlučili samo za Bojana Bogdanovića. Popularni Babo još nije uhvatio pravu formu, ali igra agresivno, dolazi do svojih šuteva, a kada mu ne ide, onda ide na prodor te često izbori faulove. U ovoj seriji Jutinih sedam pobeda on je večerašnju marginu prebacio pet puta. Treba dodati da Bogdanović i kad ga ne ide dobije svoju porciju šuteva u Juti - u poslednjih osam utakmica najmanje je imao deset šuteva u proseku. Kako su većina njegovih pokušaja trojke, dovoljna je i prosečna šuterska večer da Bogdanović ode u "plus".

KRISTAPS PORZINGIS (broj poena (21,5), tip više, kvota 1,85)

Navijači Dalasa moraju da budu srećni zbog činjenice da se Kristaps Porzingis posle teške povrede vratio s dobrim igrama. U prvih šest utakmica je na proseku od 20,3 poena i 8,7 skokova, ali mnogo važnije je da je u minule četiri na parketu bio više od 30 minuta. U svakoj od tih partija postigao je najmanje 20 poena, a Porzingis bi i večeras mogao da ima dobro veče jer Dalas igra protiv Hjustona koji nema previše igrača u odbrani koji mogu da ga čuvaju. Pi Džej Taker je ipak prenizak za njega, a Kristijan Vud ni izbliza ne igra odbranu kao što radi u napadu.

KOBI VAJT (broj poena (15,5), tip manje, kvota 1,85)

Kobi Vajt je prošle sezone bio jedna od retkih svetlih tački u igri Čikaga. Kao ruki, Vajt je s klupe imao odličan napadački učinak i već su ga proglašavali novim Luom Vilijamsom, ali onda se ove godine dogodila promena. Bili Donovan je postao novi trener Bulsa, a on je Vajta prebacio u startnu petorku i namenio mu ulogu razigravača ekipe. Vajt je na početku sezone izgledao malo zbunjen u toj ulozi, ali u poslednje vreme je igra sve bolje, baš kao i celi tim Bulsa koji imaju tri pobede zaredom. Kako Zek Lavin igra na Ol-Star nivou, onda je Vajt predodređen za nešto manju rolu - potegnuće on dovoljan broj šuteva na utakmici, ali ipak Lavin ima glavnu ulogu. Vajt je povećao broj asistencija, ove sezone već ima dve utakmice s najmanje 10 uspešnih dodavanja, a zbog potpuno nove uloge pali su mu procenti šuta. Igra on dobro, ali večerašnju marginu je u prethodnih šest utakmica prešao samo dva puta. Treba dodati da Bulsi igraju protiv Lejkersa koji su pobedili pre dve nedelje, a tada je Vajt postigao 14 poena.



tagovi

Kobi VajtKristaps PorzingisZajon VilijamsonBojan BogdanovićNBA ligaJuta DžezČikago BulsNju Orleans PelikansDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara