HAOS NA PRUZI IZMEĐU PRIBOJA I UŽICA: Dresina se otkačila i jurila 15 kilometara, radnici je jurili
Foto: RINA

SREĆOM BEZ ŽRTAVA

HAOS NA PRUZI IZMEĐU PRIBOJA I UŽICA: Dresina se otkačila i jurila 15 kilometara, radnici je jurili

Srbija -

UŽICE - Na pruzi između Zlatibora i Užica, zahvaljujući prisebnosti jednog od
željezničara ali i nizu srećnih okolnosti danas popodne izbegnute su teže posledice kada je drezina u kojoj su bila četovorica željezničara ostala bez kočnica.

Drezina, šinsko vozilo teško sedam osam tona, koje služi za remont pruge i prevoz ranika, danas popodne je, dok su unutra bila četvorica radnika, negde oko stanice Sušica, 16-tak kilomtara od Užica iznenada ostala bez kočnica a onda jurila sve do iza stanice Sevojno gde se zaustavila. Sve se događalo kada su četvorica radnika, posle odrađene intervencije na pruzi kod Priboja krenuli nazad ka Užicu.

- Kada je drezina kod Sušice ostala bez kočnica, radnici su ručnom kočnicom pokušali da je zaustave ali zbog mokre pruge nisu uspeli. Telefonom su obavestili otpravnika vozova u Užicu šta se dešava a obavešten je i dispečar u Požegi - kaže naš izvor.

Trojica radnika su zatim uspeli da iskoče na stanici Sušica dok je drezina nastavila prema Užicu a unutra je ostao samo vozač, krećući se povremeno i brzinom od 40 do 50 kilometara na sat.

- Drezina je zatim prošla kroz Užice a u tunelu prema Krčagovu mašinovođa je zahvaljujući suvim šinama i svom trudu nekako ručnom kočnicom uspeo da smanji brzinu vozila. Nešto kasnije drezina je prošla i kroz Sevojno, a nekoliko kilometara dalje, po inerciji šinsko vozilo je stalo na pruzi - priča naš izvor. Z. Š.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja