Bojan Nastić (Star Sport)
Bojan Nastić (Star Sport)

Iskorak bivšeg igrača Vojvodine: Nastić stiže u Poljsku

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 12:38

Iz Bate Borisova u redove Jagjelonije

Posle Vojvodine, Genka, Ostendea i Bate Borisova, Bojan Nastić zaigraće i u Poljskoj. Nakon lekarskih pregleda koji će izvesno biti obavljeni ovog vikenda postaće član Jagjelonije koja će beluroskom klubu za reprezentativca Bosne i Hercegovine isplatiti sumu između 150.000 i 200.000 evra.

“Istina je da su se klubovi dogovorili oko obeštećenja, ostalo je da još ja dogovorim sitnice, ali u biti je to završeno. Sa moje tačke gledišta transfer u Jagjeloniju je iskorak. Poljski šampionat je mnogo jači od beloruskog, više ću biti na oku selektoru, a lakše je i skrenuti pažnju drugih klubova. U BATE-u je dobro ako se igra Evropa, ali teško je napraviti iskorak igrama u prvenstvu”, ispričao je bek za kojeg je bila zainteresovana i Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Momak iz Vlasenice će se priključiti ekipi koja trenutno boravi na sedmoj poziciji na tabeli poljske Ekstraklase, a koju osam bodova deli od evrozone, a jedan više od čela tabele. U taboru popularne Jage svesni su da im stiže fudbaler podjednako kvalitetan na obe strane terena. Sezonu 2020 u beloruskom šampionatu završio je sa 26 utakmica, golom i čak deset asistencija, pa se u poljskom timu nadaju da će nešto slično uspeti da ponovi i na gradskom stadionu u Bjalstoku.

Svojim kvalietima i iskustvom koje je nadgrađivao i kroz nekoliko utakmica na evropskoj sceni u dresu Genka, levi bek će pokušati da dodatno očvrsene odbranu novog tima koja važi za treću najporozniju u poljskom šampionatu.

Jagjeloniju je svojevremeno sa trenerske pozicije predvodio i novopromovisani selektor Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev kojem će Nastić u budućnosti biti u još izraženijem vidokrugu.



tagovi

Bojan NastićJagelonijaPoljska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara