Darijo Srna (©AFP)
Darijo Srna (©AFP)

Šahtjor prati i srpsku decu: Gledamo Partizan, Vojvodinu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 11:41

Darijo Srna u poseti crno-belima

Nekada veliki fudbaler, danas sportski direktor Šahtjora, Darijo Srna, iskoristio je priliku da poseti prijatelje iz Partizana u Antaliji, gde se i jedan i drugi klub pripremaju za nastavak sezone.

Prvenstveno je došao da se vidi sa članom stručnog štaba, Igorom Duljajem, s kojim je godinama delio svlačionicu u Donjecku.

Izabrane vesti

"Igor je moj brat, moj veliki prijatelj s kojim sam proveo toliko godina u Šahtjoru. Ne samo da smo igrali zajedno, nego smo postali i porodični prijatelji. Jedan veliki čovek i igrač našeg kluba. Svaki dan se čujemo, ali ovo je prvi put da se vidimo posle nekoliko meseci. Došao sam i da se vidim i sa šefom (Aleksandar Stanojević) i sportskim direktorom (Ivica Iliev). To su moji prijatelji sa kojima i protiv kojih sam igrao i imao dobre rezultate. Stojkoviću sam davao golove, Lazar Marković je isto tu. Lepo je prisetiti se starih dana i lepih trenutaka", istakao je bivši reprezentativac Hrvatske.


Kao sportski direktor, Srna je zadužen za igrački kadar Šahtjora. Ne krije da sa svojim saradnicima gleda i ka Srbiji.

"Ima jako mnogo dobrih mladih igrača na prostoru bivše Jugoslavije. Ne samo da su nama interesantni, već celoj Evropi. Vi prodajete igrače i u Mančester siti, Almeriju, velika je istorija Partizanovih igrača koji su otišli u velike klubve. Naša skauting služba drži ceo Balkan na oku, gleda i ako bude neko interesantan sigurno će biti na našem papiru".

Poznanstva iz igračkih dana mogu samo da olakšaju posao ukoliko do toga dođe, a Srna prati i dešavanja u srpskom fudbalu. Upitan je da li mu je neki od igrača crno-belih zapao za oko.

"Pratimo i igrače Partizana, ali i Vojvodine, gde je moj brat Lala trener. I Deki Stanković je u Zvezdi... Pratimo sve. Partizan je sada na drugom mestu, biće interesantno prvenstvo", smatra bivši fudbaler.

Osvrnuo se nekadašnji desni bek i na pandemiju korona virusa, koji već više od godinu dana hara svetom.

"Trebamo se adaptirati na situaciju. Nažalost nije dobra u celom svetu, a pogotovo za fudbal. Teško je, pogotovo za Partizan i Hajduk Split, jer znamo koliko im znače navijači. Hendikep je što se fudbal igra bez navijača, nadam se da će se brzo vratiti", priželjkuje Srna.



tagovi

ŠahtjorDarijo Srna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara