Džej Džej Barea (©AFP)
Džej Džej Barea (©AFP)

Cvetković dobio ozbiljnu konkurenciju u Estudijantesu, potpisao Džej Džej Barea

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 11:35

Nekadašnji NBA plejmejker pojačao klub iz Madrida

Velikih muka ima Estudijantes i ove sezone da ostane konkurentan u najjačem domaćem takmičenju u Evropi, ali upravo iz tog razloga klupska uprava lansirala je ozbiljan transfer i potpisala Džej Džej Bareu!

Portorikanski plejmejker žvrljnuo je svoj autogram na ugovor do kraja sezone i tako sebi ispunio životni san, a to je da zaigra košarku u zemlji svojih predaka, pošto mu familija s majčine strane potiče iz pokrajine Leon. Još pre deset godina dao je obećanje da će jednog dana da se oproba i u ACB ligi, a taj momenat je došao upravo sada.

Izabrane vesti

Bez obzira na to što ima 36 godina, Barea će biti od velike pomoći madridskim Studentima i treneru Havijeru Zamori koji pokušava da izvuče klub iz zone ispadanja i uvede je u gornji deo tabele. To će s dolaskom dugogodišnjeg NBA plejmejkera biti mnogo lakše za izvesti.

Barea je proveo 14 sezona zaredom proveo u NBA ligi, ali je najveći trag ostavio igrajući za Dalas Mavse s kojima je 2011. bio i šampion NBA lige. U franšizi iz Teksasa proveo je 11 godina u dva mandata, a u ovom poslednjem koji je trajao do decembra bio je šest sezona. U karijeri je odigrao 831 ligaški meč, plus još 50 u plej-ofu. NBA karijeru završava sa 8,9 poena na 42,4 odsto pogođenih šuteva iz igre, te 3,9 asistencija i 2,1 skokom.

Dalas je krajem prošle godine rešio da se prijateljski oprosti od Portorikanca koji je ostavio jak pečat u novijoj klupskoj istoriji, a on je posle mesec dana razmišljanja odlučio da promeni i državu i takmičenje te se oproba u ACB ligi. U poslednje dve sezone odigrao je samo 67 od ukupno 157 utakmica zbog povrede Ahilove tetive.

Barea će postati direktna konkurencija Aleksandru Cvetkoviću i Džošu Robersonu koji su dosad nosili organizaciju igre Studenata. Podsetimo, za Estudijantes nastupaju još Aleksa Avramović i italijanski šuter Alesandro Đentile s kojim je naknadno produžen ugovor pošto je sezonu počeo s potpisanom kratkotrajnom saradnjom...



tagovi

ACB ligaEstudijantesDžej Džej Barea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara