Ana Stevanović (SSP): Novinare treba zaštititi od SNS 1Foto: Selena Kosorić

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović ocenila je danas, u obraćanju ministarki kulture i informisanja Maji Gojković, da novinarima ne treba još jedna radna grupa, već zaštita od Srpske napredne stranke i nosilaca najviših državnih funkcija koji prete, proganjaju i vređaju novinare koji rade u skladu sa standardima.

Ukoliko zaista želite da pomognete potrebno je da osudite napade na novinare koji dolaze od poslanika SNS, ministara u Vladi čiji ste član, predsednice Vlada i predsednika Srbije. Ako već to niste u stanju da učinite, onda bolje da ćutite, navela je Ana Stevanović u pisanoj izjavi.

Svojim saopštenjima vređate novinara iz Grocke Milana Jovanovića, koga je vaš stranački kolega pokušao živog da spali, novinarku Jelenu Zorić, kojoj advokat, vašoj stranci bliskog proizvođaca marihuane Predraga Koluvije preti smrću, Žaklinu Tatalović, koja je meta primitivnih napada urednika omiljenog režimskog tabloida Informer, novinare N1 koje poslanica SNS Biljana Pilja proglašava izdajnicima i brojne druge novinare koji su meta stalnih napada predstavnika vlasti čiji ste i vi važan šraf, ilustrovala je ona.

„Ministarko Gojković, ako je vaša ideja da se formiranjem radne grupe zaštitite od odgovornosti zbog svega što se dešava novinarima i zbog pada Srbije za 39 mesta na rang listi slobode medija Reportera bez granica u proteklih šest godina, nemojte da uzalud trošite vreme“, poručila je Stevanović.

Svi koji su učestvovali u napadima na novinare, ubijanju istine, obmanjivanju građana, najavila je Stevanović, odgovaraće u skladu sa zakonom, jer samo tako možemo jednom zauvek obezbediti atmosferu u kojoj će novinari bez ekonomskih i političkih pritisaka moći istinito i pravovremeno da informišu narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari