foto: Reuters
foto: Reuters

Dmitrović za Mozzart Sport: Volim ulogu igrača, kao malog poredili su me sa Čilavertom

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.21. | 07:48

Srpski golman sumirao utiske posle gola Janu Oblaku, kog smatra najboljim čuvarom mreže

Marko Dmitrović sezonama unazad beleži fenomenalne partije među stativama Eibara te ne čudi da u španskom klubu ima bezrezervno poverenje i podršku koja je najbolje oslikana u činjenici da ga je strateg Hoze Luis Mendilibar izabrao za prvog izvođača jedanaesteraca.

Odgovorni zadatak golman reprezentacije Srbije premijerno je imao priliku da obavi u 12. minutu duela sa Atletiko Madridom kad je sudija Lopez pokazao na belu tačku. Na opšte iznenađenje široke fudbalske javnosti Dmitrović je uzeo loptu u ruke, stavio je na kreč, a potom i rutinski savladao Jana Oblaka, trenutno jednog od najboljih svetskih golmana.

Izabrane vesti

Prvi pogodak nekog golmana sa bele tačke na Pirinejskom poluostrvu od 2002. godine momak iz Subotice je svrstao u odabrano društvo koje čine još samo šestorica golmana: Santamarija, Fenoj, Čilavert, Prats, Gonzalez i Aranzubija, a nakon prvenca Dmitrović je sumirao utiske za Mozzart Sport odmah istakavši da gol nije predstavljao vid oproštaja od aktuelnog kluba, uprkos činjenici da se u medijima uveliko govori da će karijeru nastaviti u Sevilji.

"Trener je još pre godinu dana rekao da bi trebalo da ja izvodim penale, ali sam njegove reči shvatio kao šalu. Ipak, nakon što su saigrači promašili dva-tri penala, pred utakmicu sa Levanteom saopštio nam je da sam ja prvi izvođač jedanaesteraca. Već na drugoj utakmici ukazala mi se prilika da se okušam u novom zadatku. Iako mi je na trenutak pre susreta kroz glavu prošlo da bih se u slučaju najstrože kazne našao oči u oči sa Janom Oblakom, po meni najboljem golmanu današnjice, kad je došlo do samog jedanaesterca nisam imao ni promil nesigurnosti. Apsolutno sam verovao da ću postići pogodak", rekao je Dmitrović.

Dvoboj dva golmana usled striktnih pravila ponašanja zbog aktuelne zdravstvene situacije ostao je bez rezimea i prijateljske analize.

"Sa Oblakom prilikom svakog susreta razmenim makar nekoliko rečenica, ali ovaj put nije bilo prilike da sumiramo utiske zbog strogih pravila koja vladaju od početka pandemije korona virusa. Nema dileme da ćemo imati priliku da se osvrnemo i na prethodnu utakmicu i penal".

Iako je u duelu sa Madriđanima prvi put izveo jedanaesterac u seniorskoj kategoriji, srpskom golmanu ta uloga nije strana jer je u mlađim kategorijama u Subotici bio zadužen za prekide.

"U najmlađim igračkim danima poredili su me sa Čilavertom, ali on je golmanska legenda koja je po tom pitanju iznad svih drugih čuvara mreže. Neretko na utakmicama ostajem sa saigračima da izvodim slobodne udarce i penale. Volim igre na treninzima u kojima i ja imam ulogu igrača. Sve to je trener video i tako došao na ideju da me izabere za izvođača penala".

Utisak sa sureta na kojem je upisao prvenac Dmitroviću je pokvario preokret u režiji dvostrukog strelca Luisa Suareza.

"Žao mi je što utakmicu nije ukrasio makar bod. Primili smo dva gola iz individualnih grešaka i ispustili priliku da iznenadomo tim koji je u fenomenalnoj formi. Atletiko zaista igra odlično ove sezone i sa razlogom su prvi na tabeli. Znatno bitniji duel očekuje nas već sutra kad gostujemo Selti. Naravno, ukoliko ponovo dođe do situacije da izvedem penal sa zadovoljstvom ću to učiniti", rekao je Dmitrović i dodao da prvenac posvećuje saigračima.

PIŠE: Ivan DŽODIĆ


tagovi

Marko DmitrovićJan Oblak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara