Fajon: Međustranački dijalog moguć, može biti onlajn 1Foto: Beta/Milan Obradović

Evropski parlament posvećen je nastavku međustranačkog dijaloga u Srbiji što pre je moguće, posebno imajući u vidu da su parlamentarni izbori najavljeni za april 2022. godine, izjavila je danas predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon.

Fajon je za portal Nova.rs ocenila da je dobro što je predsednik Skuštine Srbije Ivica Dačić kontaktirao predsednika Spoljnopolitčkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera, jer je to znak dobre volje srpske strane da se nastavi dijalog,

Aktuelna pandemija i ograničeno kretanje koje je povezano sa tim doveli su nas u nesrećnu situaciju, u kojoj je nastavak dijaloga u ovom momentu veoma težak i izazovan, dodala je.

Svi moramo da se prilagodimo i da nađemo rešenje za nastavak razgovora. Može biti onlajn kako smo i preporučili u pismu predsedniku Skupštine Srbije, rekla je Fajon.

Fajon je zajedno sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom poslala pismo predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću u kome je to predloženo.

Ona je nedavno izjavila za N1 da je interes da dijalog počne što pre i da treba da se radi na reformama.

Upozorila je i da Srbija nije otvorila nijedno poglavlje i da taj proces mora da se pospeši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari