TVITER STAO U ODBRANU TRAMPA: Blokiran nalog iranskog ajatolaha sa koja suu pretili bivšem predsedniku SAD
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

konačno

TVITER STAO U ODBRANU TRAMPA: Blokiran nalog iranskog ajatolaha sa koja suu pretili bivšem predsedniku SAD

Planeta -

Tviter je u petak blokirao račun povezan sa iranskim vrhovnim vođom sa kojeg je upućen poziv na osvetu zbog atentata na generala Kasima Sulejmana, koji se čini da se odnosi na naručioca, bivšeg američkog predsednika.

Nalog je privremeno ugašen u petak uveče jer krši "pravila Tvitera", objavila je društvena mreža u objavljenoj poruci.

"Osveta je neizbežna. Biće izvršena nad Sulejmaninim atentatorom i onima koji su naredili atentat", navodi se u poruci na farsiju objavljenoj nešto pre ponoći na nalogu ajatolaha Alija Hamneija @khamenei_site.

Izjavu prati fotomontaža na kojoj Donald Tramp igra golf na obali mora dok ga sustiže trouglasta letelica od koje se na travnatom putu vidi samo senka.

General Kasim Sulejmani, tvorac strategije iranskog uticaja u regionu, ubijen je 3. januara 2020. godine u Bagdadu u napadu američke bespilotne letelice koju je naredio Donald Tramp.

Ovaj poslednji napustio je mesto koje je u sredu prepustio Joeu Bidenu i povukao se u svoje odmaralište u Mar-a-Lago-u na Floridi.

Vrhovni vođa je više puta pretio da će se Sulejmaninoj smrti osvetiti. Prvog dana 2021. godine, na ceremoniji u čast ubijenom generalu, šef iranskog pravosuđa Ebrahim Raisi rekao je da njegove ubice "nigde neće biti bezbedne".

"Ne mislite da se iko može izvući, čak ni američki predsednik, koji je ubica jer je naredio ubistvo", rekao je.

"Osveta se može dogoditi u bilo kom trenutku", pisalo je na nalogu iranskog vrhovnog lidera na Tviteru.

Kurir.rs/Tportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track