Finansijski odbor Senata SAD jednoglasno za Jelenovu

Finansijski odbor američkog Senata jednoglasno je danas podržao nominaciju Dženet Jelen za prvu ženu ministra finansija SAD.

Svet

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

19:00

Finansijski odbor Senata SAD jednoglasno za Jelenovu
Foto: Profimedia/US Senate TV via CNP/AdMedia

Kandidatura Jelenove je izglasana sa 26 glasova "za" bez ijednog glasa "protiv", u odboru u kojem su pođednako zastupljene i demokrate i republikanci, izveštava Rojters.

Pojedini republikanski senatori su ipak izrazili zabrinutost zbog ambicioznih planova predsednika Džoa Bajdena o masivnoj potrošnji za pomoć priv redi i stanovništvu u korona krizi, o ulaganjima u infrastrukturu i povećaju poreza, ali ih to nije pokolebalo da daju glas bivšoj predednici Federalnih rezervi.

"Nema sumnje da je kompetentna za ovu funkciju", rekao je konzervativni republikanski senator Džejms Lankford, poborac konzervativne fiskalne politike, koji ne krije da se ne slaže u svemu sa politikom koju je Jelenova predstavila u Kongresu ove nedelje.

Bajden je predložio korona paket pomocbi u iznosu od 1,9 biliona dolara i obećao investicije od 2,0 biliona dolara u infrastrukturu zemlje, u projekte zelene energije, obrazovanje i istraživanja s ciljem jačanja američke konkurentnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: