Vilijan Žoze (©Reuters)
Vilijan Žoze (©Reuters)

Dogovoreno: Vilijan Žoze konačno u Premijer ligi, pozajmica uz etiketu od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 18:42

Brazilac napušta Anoetu i seli se na Ostrvo

Prošle zime gotovo ceo januar rastezala se priča oko transfera u Totenhem i nije se završilo uspešno jer Pevci nisu ponudili dovoljno novca. U međuvremenu je bio na radaru Barselone i Atletika, ali Sosijedad nije želeo da pusti Vilijana Žozea u redove najjačih španskih klubova. Zato je Brazilcu verovatno svanulo, jer konačno može da napusti sredinu koju je odavno prerastao.

Posle nekoliko dana pregovora, Vulverhempton i Real Sosijedad postigli su dogovor oko transfera kojim će Nuno Espirito Santo dobiti zamenu za Raula Himeneza, koga još neko vreme neće biti na terenu zbog oporavka od teške povrede glave. Italijanski transfer guru Fabricio Romano i još nekoliko relevantnih medija tvrde da je pao dogovor za pozajmicu do kraja sezone, uz opciju kupovine tokom leta za sumu između 19.000.000 i 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kako je najavljeno, lekarski pregledi zakazani su, Vulvsi su već podneli papirologiju za dobijanje radne vize, tako da će transfer biti realizovan najverovatnije do ponedeljka ili utorka. Žoze je ove sezone više počinjao utakmice sa klupe, nego što je to poslednjih godina bio slučaj, ali najviše iz razloga što se otprilike znalo da će otići ove zime, samo je bilo pitanje kluba.

Sosijedad je prvobitno tražio 25.000.000 evra za Žozea, ali je sa pandemijom virusa korona i novom svetskom ekonomskom krizom cena pala za pet miliona evra, što je takođe prihvatljiva suma novca.

S dolaskom Vilijana Žozea vrlo je izvesno da će Patrik Kutrone ipak otići na novu pozajmicu. Podsetimo, njega su Vulvsi nedavno vratili iz Fjorentine pošto u Toskani nije igrao, a Espirito Santu bio je neophodan još jedan napadač u rotaciji. Prvobitno je izgledalo da će Kutrone biti taj rezervni napadač do kraja sezone, ali pošto su rezultati Vukova sve lošiji, klub je odlučio da reaguje i angažuje Žozea. Fabio Silva jeste bio redovan starter, ali mladi Portugalac je još daleko od toga da zaista bude u prvih jedanaest na svakoj utakmici, pogotovo jer se još nije navikao na fizički aspekt Premijer lige. Žoze bi osim iskustva iz Primere trebalo da donese stil koji odgovara Vulvsima, odnosno da bude kompatibilan sa igrom iz kontranapada.

Brazilac se od Sosijedada oprostio praktično u pobedi nad Kordobom u trećoj rundi Kupa kralja, gde je postigao oba gola u pobedi rezultatom 2:0 i tada je odigrao svih 90 minuta.



tagovi

Vilijan ŽozeZimski prelazni rok 2021VulverhemptonReal Sosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara