BiH

EU za četiri dana dostavila BiH medicinsku opremu vrijednu 107.061 KM

EU za četiri dana dostavila BiH medicinsku opremu vrijednu 107.061 KM
Foto: N.N. | EU za četiri dana dostavila BiH medicinsku opremu vrijednu 107.061 KM

SARAJEVO - Evropska unija nastavlja isporuke zaštitne opreme u okviru podrške bh. zdravstvenim institucijama u odgovoru na COVID-19 pandemiju, a u prethodna četiri dana dostavila je opremu vrijednu 107.061 KM.

Delegacija Evropske unije u BiH je tokom proteklih četiri dana dostavila ukupno 253.725 hirurških maski, N95/FFP2 zaštitnih maski i zaštitnih ogrtača Katonalnoj bolnici u Goraždu, Brčko Distriktu, Zavodu za javno zdravstvo Posavskog kantona u Orašju, Civilnoj zaštiti Zeničko-Dobojskog kantona, i Kriznom štabu Srednjobosanskog kantona u Travniku, sve u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. 

"Kako bi se osigurao bezbjedan rad medicinskih, i radnika u hitnim službama, do kraja januara 2021. će u okviru podrške Evropske unije biti isporučeno ukupno 1.100.000 hirurških maski, 110.000 N95/FFP2 zaštitnih maski i 50.000 zaštitnih ogrtača institucijama u Banjaluci, Bihaću, Brčko Distriktu, Goraždu, Livnu, Mostaru, Orašju, Travniku, Tuzli i Zenici", saopšteno je iz Delegacije RU u BiH.

Oprema je nabavljena kroz projekat podrške odgovoru na COVID-19 pandemiju koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), za koji je Evropska unija osigurala ukupno sedam miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije