Novak Đoković u karantinu (©Reuters)
Novak Đoković u karantinu (©Reuters)

Pelja stao u Đokovićevu odbranu, pa udario po Timu i Nadalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 11:35

Austrijanac se brani i rečima da je Novak definitivno u prošlosti mnogo kritikovan nepotrebno

Argentinski teniser Gvido Pelja stao je u odbranu Novaka Đokovića i udario po Rafaelu Nadalu i Dominiku Timu jer ni slovo da progovore (pre njega) o lošim uslovima karantina kroz koji prolaze učesnici Australijan opena.

Prvi igrač sveta trpeo je prerthodnih dana velike kritike jer je pričao o uslovima, a Pelja je primetio 'čudnu' tišinu drugog i trećeg igrača na ATP listi. Trojica najbolje rangiranih su u karantinu u Adelejdu gde mogu pet sati da treniraju, dok su Argentinac i još 71 igrač zaključani u hotelskim sobama u Melburnu.

Izabrane vesti

Đoković se u sredu obratio javnosti, insistirajući da njegove namere nisu "sebične, teške i nezahvalane", već se osećao obaveznim da iskoristi teško stečene privilegije da pruži savete direktoru Australijan opena Kregu Tajliju.

Vlada tamošnje savezne države Viktorije više puta je odbila mogućnost ublažavanja pravila, a odluka se okazala kao opravdana pošto je jedan igrač bio pozitivan na testu skoro nedelju po dolasku u Melburn.

"To su dve potpuno različite stvarnosti. Video sam slike i balkon Novaka Đokovića koji je je veći od moje sobe. Ali tišinu Tima i Nadala smatram nepoznatom. Novak je bar pokazao dobre namere", rekao je Pelja za podkast "3Iguales" iz Melburna.

On se se pridružio drugim igračima kritikujući Tenisku asocijaciju Australije zbog favorizovanja tri najbolja tenisera, te Serene Vilijams, Naomi Osake i Simone Halep.

"Jasno je da njih zanimaju samo najboljI igrači", dodao je Pelja.

Tim, jedan od igrača koje je Pelja prozvao, porekao je da je društvo u Adelejdu dobilo veliku pomoć.

"Privilegija je biti ovde u Adelejdu. Ali to nije toliko velika prednost. Imamo isto vremena za treniranje kao i momci u Melburnu, samo što nas je ovde manje. U poređenju sa igračima koji nisu u strogom karantinu u Melburnu, imamo prilično slične uslove. Jedina zaista loša i nesrećna stvar je što su 72 igrača u strogom karantinu", rekao je Australijanac za Gardijan.

Činilo se da se distancirao od Đokovićevih pokušaja da interveniše, ali je rekao da je "srpski teniser definitivno u prošlosti mnogo kritikovan nepotrebno".

"Pokušao je da pomogne ostalim igračima u Melburnu, ali ovde su sjajno uradili situaciju sa koronom koja gotovo da ne postoji i Australija želi da tako i ostane", dodao je Tim.


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalDominik TimAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara