Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 22. 1. 2021.

| Društvo

Svetosavska povelja Topličkog upravnog okruga dodeljena kovid odeljenju Opšte bolnice

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
bolnica
Kovid odeljenje prokupačke Bolnice dobitnik Svetosavske povelje; Foto: Lj. M.

Zbog velikog zalaganja i doprinosa u lečenju svih građana u Toplici, ovogodišnja Svetosavska povelja, kao najznačajnije priznanje koje dodeljuje Toplički upravni okrug, pripala je Kovid odeljenju prokupačke Opšte bolnice, dok će četiri svetosavske zahvalnice dobiti kovid ambulante pri Domovima zdravlja u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi.

U obrazloženju se navodi da je Kovid odelenje bolnice u Prokuplju počelo sa radom krajem februara prošle godine, a da je prvo testiranje na virus korona urađeno 22. marta.

Ističe se da su u rad Kovid odeljenja u početku bili uključeni svi zdravstveni radnici, kao i deo nemedicinskog osoblja, ali se kasnije, poučeni stečenim iskustvom, organizuju mnogo efikasnije uz osposobljavanje rada i drugih specijalističkih bolničkih službi kako bi izašli u susret građanima koji imaju druge zdravstvene probleme.

Od početka rada do danas, kroz Kovid odeljenje prokupačke bolnice lečeno je 995 pacijenata. U dve prijemno-trijažne ambulante pregledano je 6.296 pacijenata koji su testirani na virus korona – kaže se između ostalog u predlogu za dodelu Svetosavskog priznanja.

Načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković smatra da je nagrada ove godine otišla u prave ruke i da je medicinsko osoblje u Kovid odeljenju iznelo veliki teret i pritisak, a što je najvažnije, uspeli su da održe zdravstveni sistem u funkciji, tako što je svakom pacijentu omogućena adekvatna zdravstvena nega i lekarska pomoć.

Oni su pravi heroji jer su bili na prvoj liniji i često nisu marili za svoje zdravlje, pokušavajući da pomognu pacijentima. Isto važi i za medicinske radnike u kovid ambulantama Domova zdravlja u svim topličkim opštinama – prokomentarisao je Miljković.

On dodaje da će se svečana dodela Svetosavske povelje i priznanja obaviti u utorak, 26. januara od 18 sati u prokupačkom Domu kulture uz prigodan kulturno-umetnički program i uz učešće svih opština u Toplici i poštovanje preventivnih epidemioloških mera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: