Celebrity News

Noć velike tuge: Preminula Mira Furlan

Vest da je preminula Mira Furlan jutros je potresla region. Saopštenje o njenoj smrti osvanulo je na „Tviter” nalogu!

Noć velike tuge: Preminula Mira Furlan

Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini, objavljeno je na njenom zvaničnom „Tviter” nalogu. Ova vest šokirala je mnoge pratioce, kolege i prijatelje, a o njenoj iznenadnoj smrti pisao je i portal „Variety”. Glumica je prema saznanjima preminula u sredu, 20. januara.

Od glumice su se na društvenim mrežama oprostili mnogi prijatelji, a među njima i Majkl Strazinski, autor serije „Babylon 5”, u kojoj je Mira imala jednu od najboljih i najzapaženijih uloga.

– Mira je bila dobra i ljubazna žena, zapanjujuće talentovana i prijateljica svima u glumačkoj ekipi serije – napisao je on i dodao: 

– Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo pratiti. Ali, kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom – napisao je Strazinski na svom „Tviter” nalogu.

Mira Furlan: Idealna umetnica našeg doba je Kim Kardašijan

Uzrok smrti još uvek nepoznat, a evo šta kaže Strazinski

Majkl je istakao da su kolege koje su radile na projektu „Babylon 5” „već neko vreme znale da se Mirino zdravlje pogoršava”.

– Nadali smo se da će se poboljšati. U grupnom i-mejlu poslatom glumačkoj ekipi, čuo sam da se možda poboljšava – napisao je.

Kroz laži i buku je sve teže razaznati istinu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mira Furlan (@mirafurlan_)

Biografija Mire Furlan ukratko

Mira Furlan rođena je u Zagrebu 1955. godine, a od 1991. godine živela je u Americi gde je emigrirala sa suprugom rediteljem Goranom Gajićem zbog rata i političkih tenzija u Jugoslaviji. U Hrvatsku se vratila 2002. godine, kada je glumila glavnu ulogu u predstavi koju je režirao Rade Šerbedžija. U karijeri ostavrila brojne zapažene uloge u filmovima i serijama jugoslovenske produkcije poput onih u filmovima: "Otac na službenom putu", "U raljama života", "Za sreću je potrebno troje", "Lepota poroka", "Kiklop"...

Takođe, i u SAD je gradila uspešnu karijeru, a publika je najviše pamti po ulozi Delen u naučno-fantastičnoj seriji "Babylon 5" i ulozi Danijel Ruso u seriji Izgubljeni, piše „Blic”. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mira Furlan (@mirafurlan_)

Komentari (0)

Loading