Celebrity News

Dugo je bolovala: Poznato od čega je glumica preminula, mnogi su u neverici

Mira Furlan bila je u veoma teškom zdravstvenom stanju, a kako navode hrvatski mediji, poslednjih meseci provela je u bolnici. Evo od čega je preminula...

Dugo je bolovala: Poznato od čega je glumica preminula, mnogi su u neverici

Legendarna jugoslovenska glumica preminula je noćas, a sada je otkriven i uzrok njene smrti. Poslednjih nekoliko meseci provela je u bolnici, boreći za život, piše „24sata.hr”.

Konačno poznat uzrok smrti, mnogi su u neverici 

Kako piše „Večernji list”, Mira Furlan je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Iako joj je pružena sva lekarska pomoć, bolest je glumicu ipak savladala. 

Da je preminula, saopštenje je osvanulo na „Tviteru”, a od nje potresnim rečima oprostili su se mnogi. Majkl Strazinski, autor serije „Babylon 5", duboko je pogođen njenim odlaskom pa joj je putem statusa posvetio nekoliko emotivnih reči.

Mira Furlan: Kroz laži i buku je sve teže razaznati istinu

- Mira je bila dobra i ljubazna žena, zapanjujuće talentovana i prijateljica svima u glumačkoj ekipi serije - napisao je on i dodao: 

– Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom – napisao je Strazinski na svom „Tviter” nalogu.

 

 

I, Radetu Šerbedžiji veoma je teško zbog ovih tragičnih vesti, a istakao je i da je znao da je dugo i teško bila bolesna. Čak je bila i u komi, kaže proslavljeni glumac...

– Bio sam u kontaktu sa Mirom Furlan često. Kad sam se vratio iz Amerike nazad, onda je to bilo ređe, ali dok sam živeo u istom gradu, Los Anđelesu, često smo se viđali i družili. Šta da kažem. Dugo je nisam video. Dugo je bolovala neizlečivo i teško. Bila je u komi. Tad je bila prekinuta bilo kakva veza sa njom. Ali svima nam je ostala u srcu jer je Mira Furlan, siguran sam, bila jedna od najdivnijih glumica na području bivše Jugoslavije – rekao je on u juetarnjem programu “Radio Televizije Srbije”.

Chris Weeks / Stringer / Getty Images Entertainment via Guliver

 

Mira Furlan bila je obožavana zbog svoje energije, poletnosti i ženstvenosti, a mnogi je pamte i kao snažnu ženu koja je svojim životnim pričama i citatima gađala „pravo u centar”. 

Rođena je u Zagrebu 1955. godine, a od 1991. godine živela je u Americi gde je emigrirala sa suprugom rediteljem Goranom Gajićem zbog rata i političkih tenzija u Jugoslaviji. U Hrvatsku se vratila 2002. godine, kada je glumila glavnu ulogu u predstavi koju je režirao Rade Šerbedžija. U karijeri ostvarila brojne zapažene uloge u filmovima i serijama jugoslovenske produkcije poput onih u filmovima: "Otac na službenom putu", "U raljama života", "Za sreću je potrebno troje", "Lepota poroka", "Kiklop"...

Takođe, i u SAD je gradila uspešnu karijeru, a publika je najviše pamti po ulozi Delen u naučno-fantastičnoj seriji "Babylon 5" i ulozi Danijel Ruso u seriji Izgubljeni, piše „Blic”. 

Komentari (0)

Loading