');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

"NOVAC ĆU POKLONITI U DOBROTVORNE SVRHE" Vlasnik "Knez Petrola" se umalo sreo sa pljačkašima kada su mu upali u kuću, prepričao detalje krađe

Srđan Knežević, vlasnik pumpe "Knez Petrol", kome su pljačkaši iz kuće u sredu uveče odneli 100.000 evra i dva skupocena sata, pokloniće ukradeni novac u humanitarne svrhe ukoliko policija pronađe pljačkaše i njihov plen.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Srđan Knežević Knez Petrol Foto: TV Prva / screenshot
Srđan Knežević Knez Petrol

Knežević je, gostujući na TV Prva, kazao da je tog dana bio na sastanku u jednoj banci, nakon čega se uputio ka kući svoje majke kako bi porodično proslavili slavu. Kako je njena kuća nalazi u neposrednoj blizini njegove, odlučio je da svrati da se presvuče.

- Na ulazu u kuću, uvek kada dođem otvaram garažu, izlazim iz auta, idem ka gardaroberu... Video sam da su sve stvari po kući bile pobacane. Zadnji deo ulaza u kuću je bio razbijen. Lopovi su ušli sa tog dela, preskočili su ogradu visoku dva metra - kaže Knežević.

Pročitajte još

Knežević kaže da veruje da su lopovi čekali da oni odu iz kuće, a da je poslednja izašla supruga sa dvoje dece.

- Oni su upali u kuću u 5.34, kako se vidi na snimcima video nadzora. Oni su se 24 minuta zadržali u kući i toliko im je trebalo da pretresu oko 300 kvadratna... Sve je bilo pobacano, a preturali su dok nisu našli novac i satove - ispričao je Knežević.

Siguran je da ga je neko pratio jer čim je ušao u kuću, oni su iz nje izašli, što mu ukazuje na to da su imali celu putanju njegovog kretanja.

- Očekujem da će se počinioci naći jer ima dosta dokaza, dok su čekali ostavili su opuške cigara... Nisu mi poznata ta lica, ali se vidi sve na kamerama i mislim da će MUP uhvatiti izvršioce - kazao je Knežević.

Kako je Knežević kazao, sav novac koji policija pronađe, daće u humanitarne svrhe.