22. januar  2021. 10.56  | Izvor: RTV ( Tanja Krunić )

Zrenjanin: U planu izgradnja 23 stambene jedinice za potrebe socijalno ugroženog stanovništva

ZRENJANIN -

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Gradskog veća na dnevnom redu, između ostalog, našlo se i Utvrđivanje Predloga Zaključka u vezi sa opredeljivanjem dela katastarske parcele 9282/1 katastarske opštine Zrenjanin I za potrebe konkurisanja grada Zrenjanina na konkurs UNOPS-a (United Nations Office for Project Services) za izgradnju namenjenu zbrinjavanju ugroženih grupa sa teritorije grada, kroz program podrške EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji, objavljeno je na sajtu Grada.

„Kako bi i formalno pristupio apliciranju za ovaj projekat trebalo je doneti odluku na Gradskom veću, kao i na sednici Skupštine grada, da smo opredelili parcelu gde će se eventualno, ako naš projekat bude prihvaćen, izgraditi 23 stambene jedinice za potrebe socijalno ugroženog stanovništva“, kaže gradonačelnik Simo Salapura, dodajući da je to jedna od odluka Grada Zrenjanina kojom se promoviše politika jednakih mogućnosti, takođe i aktivna inkluzija koja treba da se sprovodi na nivou lokalne samouprave. On kaže i da je reč o lokaciji u ulici Pere Dobrinovića.

Kako se navodi, na zahtev gradonačelnika, na današnjoj sednici, član Gradskog veća dr Mile Kovačević, dao je informaciju o toku vakcinacije protiv koronavirusa u Zrenjaninu.

On je rekao da se vakcinacija sprovodi po dinamici pristizanja vakcina i da ovde za sada sve protiče bez problema.

„U ovom momentu vakcinacija se radi na dva vakcinalna punkta, a kada bude stizao veći broj vakcina biće i veći broj vakcinalnih mesta. Očekujem da već u toku sledeće nedelje značajno povećamo taj kapacitet i da ubrzamo vakcinaciju“, rekao je Kovačević, ističući da je u Zrenjanin do sada pristiglo oko dve hiljade vakcina.

Tagovi
Srodne vesti